Polovični uspeh kadetov v Braslovčah

  Kadeti Calcit Volleyja so na turnirju v Braslovčah odigrali prvi dve tekmi v prvi ligi. Prvič jih je vodil Jernej Smrekar, turnir v Braslovčah pa so končali s porazom proti Panviti Pomgradu z 0:2 (-18, -11) in zmago proti domači ekipi z 2:1 (25, -12, 10). Že prihodnji teden bodo Kamničani igrali na turnirju v Kanalu, njihova nasprotnika pa bosta domači Salonit Anhovo in Hoče.

  Kamničani, ki so kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo končali brez poraza, so proti Sobočanom dobro začeli tekmo, vendar so v nadaljevanju popustili in bili brez pravih možnosti za uspeh. Še bolj to velja za drugi niz, v katerem so imeli preveč težav na sprejemu, to pa so soboški odbojkarji izkoristili in prišli do prepričljive zmage.

  Veliko bolj odločno so vstopili v tekmo z Braslovčani, ki so v prvi tekmi z 0:2 (-13, -25) igrali z Merkur Mariborom. V izenačenem uvodnemu nizu so bili v končnici bolj zbrani in tako prišli do prvega osvojenega niza v prvi kadetski ligi. Toda v drugem so spet popustili, zato pa so v tie-breku hitro prišli do prednosti, ki so jo ob dobrem servisu in bloku tudi ohranili.

  »Proti Panviti Pomgrad so bile usodne napake na sprejemu, poleg tega je bilo premalo želje in energije v ekipi. Veliko boljši pristop je bil v tekmi z Braslovčami, kjer pa smo v drugem nizu spet preveč padli v igri. Na srečo so se v tie-breau fantje le zbrali, dobro servirali in igrali v bloku, kar nam je tudi prineslo zmago,« je po turnirju v Braslovčah dejal Jernej Smrekar, trener kadetov Calcit Volleyja.

  V zadnji tekmi turnirja v Braslovčah je bil Merkur Maribor boljši tudi od Panvite Pomgrada in tudi to tekmo dobil z 2:0 (19, 22).

  Za kadete Calcit Volleyja so v Braslovčah igrali: Luka Blaževič, Gregor Frece, Jaka Albič, Enej Sladič, Miha Okorn, Nik Mujanovič, Mark Uršič (L), Nik Drnovšek in Žiga Koncilja.

  V pogonu je bila tudi druga kadetska ekipa Calcit Volleyja, ki je odlično začela s tekmami druge lige v Črnučah. Fantje so pod vodstvom trenerja Jureta Sitarja zabeležili dve zmagi, najprej nad domačini iz Črnuč z 2:1, nato pa še proti ekipi Triglav Kranj II z rezultatom 2:0.

  Za kadete II so igrali: Žan UršičTevž Kruhar, Timotej Krt, Mark Bogataj, Jakob Drolc, Nejc Kregar, Anže Pančur in Aleks Bogataj.