Odličen začetek kadetinj v prvi ligi

  Prva ekipa kadetinj Calcit Volleyja, ki so bile v dvorani OŠ Toma Brejca v Kamniku prirediteljice prvega turnirja v prvi ligi – zahodna skupina, so na najboljši možni način začele tekmovanje. Svojo dobro formo so potrdile že na prvi tekmi, ko so z 2:0 (20, 14) ugnale DOORS Bled, v drugi pa so bile z 2:0 (15, 23) boljše še od novomeškega TPV Volleyja. Z dvema zmagama so v tretji ligi tekmovanje začele tudi kadetinje druge ekipe, ki so bili z 2:0 (8, 15) boljše od Krima II, z 2:0 (6, 11) pa so slavile tudi proti BenQuick Postojni.

  V kvalifikacijah za vstop v prvo ligo so kamniške kadetinje izgubile le eno tekmo, še to v zadnji tekmi proti Krimu, ki pa ni odločala o ničemer. Varovanke Katarine Vraber in Barbare Novak so s prepričljivo igro nadaljevale tudi v prvi ligi. Katarino Vraber je tokrat na turnirju v Kamniku sicer nadomeščal Aljoša Jemec, ki je bil z Barbaro Novak lahko zadovoljen s prikazanim na igrišču. Proti Blejkam so nekaj več težav imele v uvodnem nizu, medtem ko so se jim Novomeščanke zelo dobro upirale v drugem, ki se je končal na razliko.

  Z dvema zmagama je turnir v Kamniku končal tudi Šentvid I, ki je DOORS Bled premagal z 2:0 (8, 11), TPV Volley Novo mesto pa prav tako z 2:0 (14, 25). V zahodni skupini prve kadetske lige so še Vital Ljubljana, Ankaran, Okna Nagode Logatec in Triglav Kranj. Prva kamniška kadetska ekipa se bo z Novomeščankami še enkrat pomerila tudi v nedeljo, 2. februarja, ko bo turnir v Kranju, kjer bodo igrale še proti domačemu Triglavu I.

  Za prvo ekipo kadetinj Calcit Volleyja so igrale: Živa Javornik, Tina Topič, Naja Boisa, Tara Gojak, Zala Krašovec, Milla Andrejič, Alexandra Stupar, Eva Ogrinec, Anamarie Štern, Lejla Kočan, Neža Sitar, Neža Skvarča, Maja Ifko, Noemi Žvegla in Nika Kordič Zamljen.

  Na turnirju v dvorani OŠ Sostro v Ljubljani se je pod vodstvom Danijela Habjana izkazala tudi druga kamniška kadetska ekipa, ki svojim nasprotnicam v dveh tekmah niso oddale niti niza. »Dekleta so ves čas zelo dobro izvajale začetne udarce, prevladovale pa so tudi z igro ob mreži. V igro so vstopile prav vse in s tem dale svoj prispevek k dvema zmagama,« je po turnirju dejal trener Habjan, ki bo v svojimi varovankami gostil drugi turnir skupine C, ki bo v Stranjah. Na njem se bodo še enkrat pomerili s Krimom II, drugi nasprotni pa bo tudi Neptun Kanal.

  Za drugo kadetsko ekipo Calcit Volleyja so igrale: Ana Pibernik, Zala Ivanovič Loparec, Sara Kregar, Neja Mamič, Kristina Stupar, Sara Kočan, Eva Lončar, Ajda Ogrinec, Lana Slapnik, Inja Uršič, Lucija Bernot (L), Ema Nuhija (L).