Calcitovci do niza na Brezovici

    Po več kot mesecu dni premora so na parket v 2. DOL stopili odbojkarji Calcit Volleyja II, ki pa so v trinajstem krogu v gosteh morali priznati premoč ekipi Špan Brezovica, ki se še spogleduje z morebitnim napredovanjem med najboljše slovenske klube. Mladi Kamničani, ki jih je prvič vodil Jernej Smrekar, so izgubili z 1:3 (-13, -9, 25, -14). V prihodnjem krogu, v soboto, 1. februarja, bo Calcit Volley II ob 17.30 v dvorani OŠ Stranje gostil National Žirovnico.

    Ker je Gašper Ribič pred novim letom po odstopu Marka Brumna prevzel prvo kamniško ekipo, je na njegovo izpraznjeno mesto sedel Jernej Smrekar, ki je s svojimi varovanci naletel na razpoložene Brezovčane. Kamničani so tekmo začeli v postavi Urban Blaževič na podaji, na sprejemu sta bila Marko Medved in Nik Mujanovič, blokerja Ambrož Poljšanek in Luka Lazar, ki se je vrnil iz prve kamniške ekipe, korektor Matija Lakner, na mestu libera pa s poškodovanim kolenom Teo Podobnik. V ekipi so bili še Miha Grahek, Mark Uršič, Nik Drnovšek in Žiga Koncilja. Že v prvem nizu so domačini najavili, da bodo točke ostale doma, še bolj prepričljivo pa so igrali v drugem nizu. Tretji je po hudem boju pripadel Kamničanom, četrti pa je bil spet v domeni domačinov.

    »Brezovici se pozna, da že nekaj let igra v podobni zasedbi, ob tem pa ima veliko več izkušenj z igranjem v drugi ligi od naše mlade ekipe. Res pa je, da z izjemo tretjega niza, nismo imeli najboljšega dne, delno tudi po zaslugi domačinov, ki so kaznovali prav vsako našo napako,« je po tekmi dejal Jernej Smrekar, dolgoletni podajalec kamniške druge ekipe, ki zdaj začenja svojo trenersko pot.