Pogumna igra in zmaga domačih dečkov

    Starejši dečki Calcit Volleyja so v dvorani OŠ Toma Brejca gostili turnir četrtega kroga v A ligi – skupina B. V svoji prvi tekmi so premagali ekipo Ljubljana Volley z 2:0 (19, 9), v drugi pa so morali priznati premoč ekipi KekoOprema Žužemberk, ki letos še ni izgubila. Žužemberčani so slavili z 2:0 (24, 22).

    Šele v četrtem krogu A ligi so kamniški starejši dečki končno lahko nastopili v polni zasedbi. Čeprav so bili pred turnirjem v dvorani OŠ Toma Brejca Ljubljančani dve mesti pred njimi, so imeli varovanci Danijela Habjana nekaj težav le v uvodnem nizu, v drugem pa so gostom prepustili le devet točk. »Na tej tekmi sta bila servis in blok naši glavni orožji, to pa je bila tudi priložnost, da so v igro vstopili vsi igralci,« je po drugi zmagi v A ligi dejal trener Danijel Habjan.

    Vodilni Žužemberčani, ki v A ligi še ne poznajo poraza, so v drugi tekmi Ljubljano Volley premagali z 2:0 (14, 15), zato pa so imeli veliko več težav s kamniškimi odbojkarji. Z malce več zbranosti, predvsem v uvodnem nizu, bi se zmage morda lahko veselili tudi kamniški odbojkarji, ki pa si za prikazano igro zaslužijo pohvale. »V obeh končnicah nam je zmanjkalo tudi malce športne sreče za presenečenje. Na obeh straneh so se vrstile odlične akcije, tako da so gledalci  uživali v dobri tekmi. Na koncu pa je zmaga 2:0 odšla v Suho krajino, vendar svojim fantom nimam česa očitati,« pa je Habjan dejal po tekmi z Žužemberčani.

    Za Calcit Volley so igrali: Mujanović Nik (kapetan), Okorn Miha, Frece Gregor, Blaževič Luka, Drolc Jakob (L), Šarec Matevž, Sladič Enej (L), Škrinjarič Miha in Vrhovnik Anže.