Močno oslabljenim doma ni šlo

    Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v 17. krogu 2. DOL za moške v dvorani OŠ Stranje izgubili proti ekipi SiPlayer Fram z 0:3 (-19, -26, -22). Kamničani so s porazom ostali pri 27 točkah in so na šestem mestu, že v petek, 15. marca, pa jih ob 20. uri čaka gostovanje pri GEN-I Volleyju, trenutno vodilni ekipi v drugi državni odbojkarski ligi.

    Framčani, ki s Šempetrani bijejo ogorčen boj za drugo mesto, ki vodi v kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo, so imeli proti mladi kamniški ekipi nekoliko olajšano delo, saj so domačini igrali brez Tea Podobnika. Mladinski reprezentant je manjkal zaradi študijskih obveznosti, njegova odsotnost pa se je predvsem v prvem nizu še kako poznala. Veliko bolje so domači odbojkarji igrali v drugem nizu, v katerem so imeli celo zaključno žogo za izenačenje, z njo pa bi morda lahko preobrnili potek tekme. Žal je ostala neizkoriščena, v tretjem nizu pa so bili spet boljši gostje, vendar je domači trener Samo Belavič Pučnik v igro poslal tudi Nika Mujanoviča, ki je še starejši deček, na mestu sprejemalca, ter kadeta Urbana Blaževiča na mestu podajalca in libera Marka Medveda.

    »Zaradi pomanjkanja skupnih treningov se nam to pozna v končnicah nizov proti enakovrednim nasprotnikom. V tretjem sem priložnost ponudil našim najmlajšim igralcem, ki so do končnice niza popolnoma enakovredno merili z gostujočo ekipo,« je po porazu dejal Samo Belavič Pučnik, trener druge kamniške moške ekipe.

    Za Calcit Volley II so igrali: Jernej Smrekar, Jan Jurič, Tine Makovec, Matija Lakner, Rok Forštnarič, Bor Jese Rotar, Blaž Marušič, Miha Grahek, Rok Podbregar, Nik Mujanović, Kristjan Krt, Marko Medved in Urban Blaževič.