Odprto prvenstvo v mini odbojki v Savinjski dolini

  V soboto je Odbojkarski klub Sip Šempeter organiziral 5. Odprto prvenstvo v mini odbojki U-11 za deklice in dečke letnik 2012 in mlajše. Kamniški Calcit Volley so predstavljale kar štiri ekipe.

  V Šempetru, Preboldu in Braslovčah je na štirinajstih igriščih tekmovalo 56 ekip iz Slovenije in Hrvaške. Skupaj je bilo aktivnih preko 540 mladih odbojkaric in odbojkarjev. Prav vse tekme so se odvijale v duhu fair-playa, zato je bil glavni cilj turnirja s tem že dosežen. Igrala se je  zelo kakovostna odbojka, nagrajena z bučnim navijanjem staršev in navijačev posameznih ekip.

  Pri deklicah je v konkurenci 40 ekip prvo mesto osvojila ekipa Formis, druga je bila ekipa Nova KBM Branik, tretjega mesta pa se je veselila ekipa Kitro iz Varaždina (Hrvaška). Takoj za njimi, na 4.-6. mesto se je uvrstila Calcitova prva ekipa minik, medtem ko sta preostali ekipi  dobro odigrali in zaključili po rednem delu. “Vse deklice so pokazale lep napredek in se že veselijo naslednjega turnirja, ki bo konec februarja v Radovljici,” je turnir v Savinjsk dolini kratko pokomentirala trenerka Katarina Vraber, ki je deklicam tudi čestitala za nastope. Prva ekipa Calcitovih minik je brez izgubljenega niza premagala Jeseničanke in drugo ekipo Vitala, nato pa preznala premoč Mariborčankam (0:2) za uvrstitev v finale. Druga ekipa je z 2:0 izgubila proti Ankarančankam, večji odpor pa nudila Krčankam (1:2), tretja ekipa pa je z 2:21 izgubila proti Črnjankam, brez dobljenega niza pa še proti Mariborčankam.

  Pri dečkih je bilo v konkurenci 16 ekip. Zmagovalec turnirja je bila ekipa Žužemberk, druga je bila ekipa Brezovice, tretja je bila ekipa Merkur Maribor in četrto mesto pa je osvojila domača ekipa SIP Šempeter. Ekipa dečkov Calcit Volley je v Šempetru igrala z ekipami Žužemberk, Šoštanj Topolščica in SIP Šempeter. Z 2:0 so dečki premagali domačo ekipo, izgubili pa proti Šoštanju in kasnejšim zmagovalcem turnirja Žužemberčanom z rezultatom 2:1. “Fantje so na trenutke pokazali odlično igo, a nam je za boljši rezultat zmanjkalo nekaj sreče in koncentracije. Na koncu smo osvojili 9. mesto. Igrali so Maks Škrbina, Jaka Okorn, Matevž Bičanič, Luka Nišavić, Jaka Humar, Filip Stojmenović, Kristijan Perić,” pa je deški del turnirja povzel trener Uroš Zupan.

  V Šempetru so se ponovno dokazali z odlično organizacijo, iz Kamnika pa se jim zahvaljujemo, ker so nas vključili v ta izjemen turnir.

  Rezultati turnirja

  Deklice

  Dečki