Do pomembnih treh točk v Ljutomeru

  V četrtek so odbojkarice Calcit Volleyja v zaostali tekmi 13. kroga 1B. DOL za ženske na najboljši možni način vstopile v leto 2023. Domači Ljutomer so premagale s 3:0 (20, 20, 17). Že v soboto, ob 15. uri, bodo v dvorani OŠ Stranje zadnji tekmi druge tretjine rednega dela državnega prvenstva gostile Prevalje.

  Ljutomer – Calcit Volley  0:3 (-20, -20, -17)

  Ljutomer – Dvorana ŠIC Ljutomer, sodnika: Strmčnik, Vrenko.

  Ljutomer: Banfi, Šijanec, Budna, Škrobar 1, Makoter 2, Pinarič 8, Pogorevc, Ana Kolmanič 12, Anja Kolmanič, Mikl (L), D. Oletič 3, A. Oletič 6, Sužnik 4. Trener: Bojan Novak.

  Calcit Volley: N. Sitar 2, Topič 4, A. Stupar 5, Maček 8, Ifko, K. Stupar, Butalič (L), S. Sitar 2, Gojak (L), Kraševec 15, Gimpelj 8, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Kamniške princeske so v Ljutomeru še drugič v letošnji premagali Ljutomerčanke, tokrat veliko bolj prepričljivo kot v začetku novembra v svoji dvorani. Varovanke Tjaše Gadža so prevladovale predvsem na servisu, naredile pa so tudi manj lastnih napak od domače ekipe. Z zmago so na drugem mestu ulovile Mozirje, na prvem ostaja Luka Koper.

  V uvodnem nizu so Kamničanke s štirimi zaporednimi točkami povedle s 13:10, tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Bojana Novaka pa niso popuščale. Po lastni napaki domače ekipe so prišle do štirih točk prednosti (16:12), po asu Alexandre Stupar že za šest (19:13). Dokončno je bila tekma odločena po še enem kamniškem asu, tokrat Katje Gimpelj za 21:14. Prav Gimpelj je tudi potrdila vodstvo z 1:0 v nizih.

  Sredi drugega niza so Ljutomerčanke na servis Adele Pintarič in točki Alise Oletič povedle s 14:10, toda že po polminutnem odmoru Tjaše Gadža so se gostje vrnile v igro in po dveh lastnih napakah izid izenačile na 15. točki. Do novega vodstva so Kamničanke prišle z blokom Sare Sitar (17:16), po uspešnem napadu Alexandre Stupar pa je bilo že 20:17 za Calcit Volley II. V končnici niza sta Anja Maček s servisi in Nika Kraševec z uspešnim napadom poskrbeli, da so tudi drugi niz dobile gostujoče odbojkarice.

  V začetku tretjega niza so kamniške odbojkarice na servis Alexandre Stupar dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo z 10:3. Čeprav so se jim domačinke na sredini niza približale na dve točki zaostanka (10:12), to ni zaustavilo razpoloženih Kamničank, ki so na servis Kraševec tokrat dosegle osem zaporednih točk, po njihovem vodstvu z 21:10 pa je bila tekma odločena.

  Izjava po tekmi

  Sara Sitar, blokerka Calcit Volleyja II: »Novo leto smo začele na najboljši možni način, z zmago v Ljutomeru. Upam, da bomo v takšnem tempu tudi nadaljevale. Vso tekmo smo igrale zbrano, čeprav smo še vedno naredile nekaj nepotrebnih lastnih napak, kar bomo morale popraviti. Moramo ostati zbrane od prve do zadnje točke, kajti že v soboto nas čaka nova tekma proti Prevaljam, ki pa ne bo lahka. Vsi vabljeni v soboto, v dvorano OŠ Stranje!«