V novo leto s pričakovanimi tremi točkami

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Črnuče s 3:0 (19, 19, 16). V prihodnjem krogu bodo v zadnjem krogu druge tretjine rednega dela prvenstva v ŠD Kamnik, ob 20. uri, gostili Salonit Anhovo.

  Črnuče – Calcit Volley  0:3 (-19, -19, -16)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 90, sodnika: Atanasov, Markelj.

  Črnuče: Rojnik 7, Mihelčič, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Oman 7, Sešek 4, Marovt 3, Jančič 4, Valenčič 4, Vilar, Ramšak, Češnovar 5. Trener: Iztok Kšela.

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 14, Vinkovič 8, Lazar, Klobučar 3, Košenina (L), Arsenoski 1, Okroglič, Sosa Sierra 13, Mitrašinović, Aponza 8, Pavlović 7. Trener; Matija Pleško.

  V svoji prvi tekmi v letu 2023 so varovanci Matije Pleška po pričakovanjih še drugič letos premagali Črnučane. Pleško je pričakoval, da bodo imeli njegovi varovanci nekoliko težje noge, saj so po novem letu trdo trenirali, toda ne glede na to njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Prevladovali so predvsem v napadu, kjer je bila njihova učinkovitost 64-odstotna, domačini so bili v tem elementu igre le 38-odstotni. Prav tako so bili Kamničani boljši v bloku (5:2), zato pa so bili Črnučani celo bolj uspešni na sprejemu (50 %:40 %), dosegli pa so tudi štiri ase, Kamničani pa enega manj.

  Že začetek uvodnega niza je pripadel gostom, ki so po dveh zaporednih blokih (Uroš Pavlović in Luis Sosa Sierra) povedli s 3:0, do konca niza pa se jim Črnučani na manj kot dve točki zaostanka niso približali. Z uspešnim napadom Daniela Aponze so Kamničani pobegnili na štiri točke (9:5), po napaki domačinov že na pet (12:7). Čeprav so domačini po napadu Valenčiča še zadnjič prišli na dve točki zaostanka (17:19), do napete končnice ni prišlo. Jan Klobučar je prekinil serijo štirih zaporednih točk črnuške ekipe, v sami končnici pa je Nik Mujanović poskrbel za pet zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, kapetan Kamničanov je izkoristil že kar prvo.

  V drugem nizu so Črnučani korak z gosti držali do 12. točke, nekajkrat pa so vodili tudi z dvema točkama prednosti, toda po uspešnem napadu Dina Vinkoviča, ki je v drugem nizu igral namesto Klobučarja, je bilo že 18:12 za Calcit Volley. Visoka prednost ni uspavala gostujoče ekipe, ki je z uspešnim napadom Mujanovića prišla še do zmage v drugem nizu.

  Na servis Sose Sierre in bloku Vinkoviča so Kamničani v začetku tretjega niza povedli z 8:1. Toda tudi po visokem zaostanku se črnuška ekipa še ni predala in po asu Jančiča prišla le na dve točki zaostanka (8:10). Po polminutnem odmoru so odbojkarji Calcit Volleyja vajeti igre spet vzeli v svoje roke in s točko Mujanovića povedli s 13:8. Podobno kot v drugem nizu so tudi v tretjem Kamničani visoko prednost ohranili do konca, z asom pa je tekmo končal Aponza.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Čeprav smo v minulem tednu zelo trdo trenirali, sem pričakoval nekoliko slabše številke, ampak je celotna ekipa delovala, kot je bilo treba. V napadu smo delovali zelo dobro in temu primeren je bil na koncu tudi rezultat. Nekaj slabši smo bili spet le na servisu, toda to je proces, ki najdlje traja.«