Izgubljeni prvi niz jih je razjezil

  V tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v svoji prvi domači tekmi s 3:1 (-31, 16, 12, 6) premagale ATK Grosuplje. Že v torek, 6. oktobra, se bodo kamniške odbojkarice v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj v Lodžu pomerile z domačo ekipo LKS Commercecon Lodž. Tekma se bo začela ob 20.30, v soboto, v domačem prvenstvu pa bodo spet igrale šele 17. oktobra, ko bodo v šestem krogu gostile Ankaran.

  Calcit Volley – ATK Grosuplje  3:1 (-31, 16, 12, 6)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Zajec, Adrovič.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 8, Pogačar 3, P. Marušič, Š. Marušič 1, Vovk 3, Kostić 11, Boisa, Zatković 12, Janežič (L), Charuk 12, Jerala 3, Radišković 18, Guiggi 5. Trener: Aljoša Jemec.

  ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 6, Kogelnik, Kobilca (L), Strgar, Kukman 8, Koletnik 1, Lovšin 2, Lenart 3, Čož 6, Mijoč 12, Maček 3. Trener: Matija Slobodnik.

  Tako kot Kamničanke so tudi Grosupeljčanke v letošnjem državnem prvenstvu do tekme v Kamniku odigrale le dve tekmi. V prvi so v gosteh s 3:1 presenetile GEN-I Volley, v drugi pa so namučile Novo KBM Branik, ki je njihov odpor zlomila šele v petem nizu. Brez izgubljenega niza so bile po dveh odigranih tekmah aktualne državne prvakinje, ki so po zmagi v Šempetru v Savinjski dolini v prejšnjem krogu v gosteh premagale še Luko Koper.

  Grosupeljske odbojkarice so v prvem nizu dobro namučile domačinke, ki so na servis Eve Pogačar prve na tekmi prišle do treh točk prednosti (10:7). Vendar se gostje niso predale, še več, na servis Klavdije Čož so z delnim izidom 6:0 Kamničankam pobegnile za tri točke (13:10). S tremi točkami prednosti so Grosupeljčanke vodile še pri izidu 17:14. Za preobrat so tokrat poskrbele domače odbojkarice, ki so z blokom Pogačarjeve izid izenačile na 18:18, po dveh točkah Eve Pogačar pa po daljšem času spet povedle (20:18). Gostje so se s tremi zaporednimi točkami še vrnile v igro (21:20), z asom Čoževe pa so prišle do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. V napeti končnici so gostje prek Nine Kukman izkoristile peto zaključno žogo za nekoliko presenetljivo, a popolnoma zasluženo zmago v prvem nizu.Čeprav so gostje tudi drugi niz začele obetavno, z vodstvom 2:0, so Kamničanke na servis Katje Mihevc dosegle sedem zaporednih točk, zadnjo Eva Zatković. Visoke prednosti domače odbojkarice niso več izpustile iz rok, po dveh zaporednih točkah Martine Guiggi, Italijanke v dresu Calcit Volleyja, je bilo že 23:15, niz pa se je končal z napako na servisu gostij.

  Še bolj prepričljive so bile Kamničanke, ki jih že v torek v Lodžu čaka prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakinj, v tretjem nizu. Najprej so s serijo uspešnih servisov Katje Mihevc povedle s 4:0, še daljša je bila serija začetnih udarcev Olivere Kostić, ki se je končala pri izidu 12:1. Grosupeljčanke so na servis Nine Kukman sicer še dosegle pet zaporednih točk, njihov nalet pa je končala Andjelka Radišković. V nadaljevanju niza domače odbojkarice gostjam niso več dovolile, da bi se jim nevarneje približale, niz pa je končala Lucy Charuk.

  Tudi v četrtem nizu so Kamničanke še naprej »pritiskale« s servisi, v napadu pa je imela Eva Pogačar na voljo dovolj razpoloženih igralk, ki so pridno dosegale točko za točko. Tako je bilo po točki Ane Marije Vovk že neulovljivih 16:3 za Calcit Volley, veliko zaslug za visoko vodstvo domače ekipe pa je s svojimi servisi imela tudi Radiškovićeva. S serijo sedmih zaporednih servisov Manje Jerale in blokom Špele Marušič so Kamničanke prišle še do svoje prve letošnje domače zmage.

  Izjavi po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Še enkrat se je pokazalo, kako pomembno je, na kakšen način vstopiš v tekmo. Mi v prvem nizu nismo vstopili tako, kot bi morali in posledica tega je bil poraz. Vendar so dekleta v naslednjih nizih bile na igrišču, ker prvi niz nas pač ni bilo, in smo odigrali korektno tekmo.«

  Matija Slobodnik, trener ATK Grosuplje: »V prvem nizu so dekleta odigrale celo preko mojih pričakovanj. Držale so se dogovora, potem pa je do izraza prišla naša mladost, tudi neizkušenost in smo popustili. Toda poraz z 1:3 proti Calcit Volleyju ni slab rezultat, tako da je to lahko dobra spodbuda za nadaljevanje sezone, ki smo jo začeli dobro. Verjamem, da lahko v tem ritmu tudi nadaljujemo, kako pa se bo sezona končala, bomo pa videli. Upam le, da ne bo prišlo do kakšnih prekinitev.«