V Zwettl po morda že odločilno zmago

  V sredo so odbojkarji Calcit Volleyja pred svojimi navijači prišli do pomembne zmage v srednjeevropski ligi, s katero so ostali v boju za eno od prvih treh mest, ki vodijo na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. marca v Zwettlu. V Zwettlu pa bodo Kamničani igrali že v ponedeljek, ko jih ob 19. uri čaka tekma 14. kroga z domačim Union Raiffeisen Waldviertlom, ki ima mesto med štirimi najboljšimi ekipami rednega dela tekmovanja že zagotovljeno.

  Trije zaporedni porazi kamniških odbojkarjev, dva v srednjeevropski ligi, predvsem pa v polfinalu Pokala Slovenije, so že pošteno načeli njihovo samozavest, zato je bila zanje sredina tekma proti Kašteli še toliko pomembnejša. Opravili so jo z odliko, predvsem to velja za uvodna niza, pa tudi v tretjem, ki so ga sicer dobili na razliko, njihova zmaga ni bila vprašljiva.

  »Dva niza sta blok in obramba resnično delovala dobro, tudi servis je opravil svoje. Skratka, vse tisto, na čemer zadnje čase delamo na treningu, se je pokazalo tudi na igrišču in v tem smeri moramo nadaljevati. Končno pa smo, čeprav s težavo, prebili tudi urok tretjega niza, ki jim je v letošnji sezoni delal največ težav. Upam, da bo tako tudi do konca sezone in da bomo od prve do zadnje točke tudi na preostalih tekmah igrali enako zavzeto,« je želja Gašperja Ribiča.

  Ali se mu bo želja izpolnila, bomo videli že v ponedeljek, ko bo s svojimi varovanci spoznal dvorano v Zwettlu. Vanjo se nameravajo v začetku marca še enkrat vrniti, toda pred tem morajo domačinom vrniti za poraz v Kamniku, nato pa v zadnjem krogu pred svojimi navijači premagati še zagrebško Mladost.

  »Še naprej moramo iti tekmo po tekmo, do zaključnega turnirja je, čeprav sta do konca rednega dela tekmovanje le še dve tekmi, še dolga pot. Kako močan je lahko Waldviertel, smo spoznali v svoji dvorani. Če imajo Avstrijci dober sprejem, igrajo zelo hitro in jih je potem zelo težko zaustaviti, zato bomo morali v prvi vrsti dobro servirati, da jih spravimo stran od mreže in jih skušati umiriti z blokom. Če se spomnimo tiste prve tekme v Kamniku, so res igrali zelo dobro. Naša naloga bo, da bomo skušali njihovi hitro igro čim bolj umiriti,« pot do druge zaporedne zmage vidi trener Kamničanov, za katere je v sredo prvič v letošnji sezoni v začetni postavi igral tudi hrvaški bloker Ivan Mihalj.

  »Namerno smo čakali nekoliko dlje, da se je prilagodil ekipi in da je vsaj približno dobil stik z obema podajalcema. Vsekakor je tudi on dodana vrednost za našo ekipo, tako da imamo tudi na tem mestu menjavo več. Pričakujem pa, da bo s tekme v tekmo boljši tudi Boyan Yordanov. Morda bi nam v tem trenutku bolj ustrezalo večje število tekem, ki jih v prvem delu sezone ni bilo, kajti šele tekme ti pokažejo, kje so težave in potem jih lažje rešuješ. Do konca sezone nas zdaj čaka več tekem, ampak prva bo v ponedeljek v Zwettlu. Ta je trenutno najbolj pomembna,« opozarja Ribič.