Odličen začetek Calcitovih starejših deklic

    Na prvem letošnjem turnirju državnega prvenstva starejših deklic, ki je v nedeljo potekal v Kopru, so se izkazale odbojkarice Calcit Volleyja. V skupini N so vse tri njihove nasprotnice, ekipe Luke Kopra, Šentvida II in Domžal premagale z 2:0 in se zanesljivo uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

    Končno so z državnim prvenstvom začele tudi starejše deklice, prvi krog pa je prinesel veliko uspeha kamniški ekipi, ki jo vodi Katarina Vraber. Že v svoji prvi tekmi, ko so se pomerile z domačinkami turnirja, so Kamničanke prikazale zelo dobro igro in zmagale z 2:0 (10, 14). V drugi tekmi so Domžale z 2:0 (16, 23) premagale Šentvid II.

    Tudi v drugi tekmi so kamniške odbojkarice prevladovale na igrišču, tako da Šentvidčanke niti v enem trenutku niso ogrozile njihove zmage. Končni izid je bil 2:0 (15, 13). Bolj izenačena je bila tekma med Luko Koprom in Domžalami, ki so ga z 2:1 (17, -23, 4) dobile domačinke, ki so bile z 2:0 (17, 14) boljše tudi od Šentvida II. V lokalnem obračunu pa so Kamničanke po nekoliko bolj izenačenem prvem nizu v drugem zagospodarile na igrišču in vpisale še tretjo zmago. Izid je bil 2:0 (18, 9) za Calcit Volley.

    »Vsekakor je to spodbuden začetek za našo ekipo, ki si za prikazano igro zasluži vse pohvale,« je bila kratka v svojem komentarju Vraberjeva.

    Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Kristina Stupar, Brina Vita Mauhar, Allegra Vučurević, Mia Marija Vravnik, Špela Butalič, Petra Žavbi in Neža Zarja Kovač.