Gasparini in Klobučar še leto dni za Calcit Volley

  V taboru slovenskih pokalnih zmagovalcev, Calcit Volleyja, so najprej rešili vprašanje trenerja, v novi sezoni jih bo vodil njihov nekdanji igralec Matija Pleško, v prihodnjih dneh pa bo bolj ali manj znano tudi, s kakšnim igralskim kadrom bodo vstopili v novo sezono. Nekaj igralcev je bilo še pod pogodbo, še najmanj leto dni pa bosta kamniški dres nosila reprezentanta Mitja Gasparini in Jan Klobučar.

  Že ob koncu lanske sezone je kapetan Kamničanov, izkušeni Gasparini, izrazil pripravljenost, da svojo blestečo kariero nadaljuje v Calcit Volleyju. »V klubu se dobro počutim in nobenega razloga ni, da ne bi podaljšali pogodbe,« je takrat dejal dolgoletni slovenski reprezentančni korektor. Tudi novi trener Matija Pleško si je želel, da Gasparini ostane, v minulih dneh pa je prišlo do končnega dogovora.

  »Odločil sem se podaljšati pogodbo zato, ker sem se ves čas počutil kot doma, in ker smo se čez celotno sezono zelo dobro razumeli kot ekipa. Žal smo bili v prvenstvu malenkost prekratki, zato pa smo se veselili v pokalu Slovenije, kar nam je dalo dodatno spodbudo za novo sezono. Veseli me, da bo večina igralcev ostala v klubu in verjamem, da bomo tudi v novi sezoni konkurenčni za najvišja mesta,« je ob podaljšanju pogodbe dejal ena od legend slovenske odbojke.

  Gasparini je trenutno s slovensko reprezentanco na veliki nagradi, ki navdušuje z odličnimi igrami v Riminiju, kjer je tudi Jan Klobučar.

  »V Kamniku sem se minulo sezono počutil zelo dobro, zato smo se hitro dogovorili, da skupno zgodbo nadaljujemo še eno leto. Naredili bomo vse, da bomo nadaljevali, tako kot smo jo končali, z zmago v pokalu, in se izboljšali tam, kjer se nam je boljši rezultat za las izmaknil, se pravi v prvenstvu in srednjeevropski ligi. Zavedati se moramo, da bo slovenska liga tudi v novi sezoni, tako kot je bila že v lanski sezoni, z nekaj spremembami v najboljših ekipah, zelo močna in zanimiva. Že zdaj se veselim novih razburljivih in napetih obračunov v slovenskih dvoranah in upam, da tokrat ob prisotnosti navijačev,« je ob podaljšanju pogodbe dejal odlični sprejemalec, ki v ligi narodov igra igra na mestu prostega igralca.

  »Od treh reprezentantov, ki smo jih imeli v lanski ekipi, je tako odšel le Sašo Štalekar, ki bo svojo kariero nadaljeval v Panathinaikosu, veseli pa nas, da sta ostala Gasparini in Klobučar, ki sta do zdaj predstavljala okostje ekipe. Nekaj igralcev je še z veljavno pogodbo, z nekaterimi smo prav tako blizu podaljšanja, njim pa bomo skušal dodati še enega ali dva tujca, da bi lahko naredili še korak naprej,« je s trenutnim razpletom prestopnega roka zadovoljen Tomi Šmuc, športni direktor Calcit Volleyja.

  Kamničane sta za zdaj zapustila le Rok Jerončič, ki bo kariero nadaljeval v Italiji pri italijanskem državnem prvaku, Lube Civitanovi, in Poljak Milosz Hebda.