Calcitovi starejši dečki napredovali v drugi krog

    Končno so začetek državnega prvenstva dočakali tudi odbojkarji v kategoriji starejših dečkov. Kamniški odbojkarji so na uvodnem turnirju v dvorani OŠ Stranje osvojili drugo mesto, kar je bilo dovolj, da so ostali v igri za najvišja mesta. Z 2:0 (4, 8) so najprej premagali Šoštanj Topolšico, nato pa z 2:0 (15, 15) še BeachVolleyKlub Koper. V tekmi za prvo mesto je bila z 2:0 (13, 20) boljša od njih novomeška Krka.

    V svoji prvi letošnji tekmi so kamniški starejši dečki popolnoma nadigrali gostee iz Šoštanja, ki so praznih rok ostali tudi v naslednjih dveh tekmah. Napredovanje v drugi krog so si varovanci Jerneja Smrekarja zagotovili z zmago proti Koprčanom, ki, podobno kot Šoštanjčani, niti v enem trenutku niso ogrozili njihove zmage. Z dvema zmagama po štirih odigranih tekmah se je lahko pohvalila tudi Krka, ki je v odločilni tekmi za prvo mesto na turnirju premagala tudi domačo ekipo, ki predvsem v prvem nizu ni prišla do svoje igre. Toda z drugim mestom so Kamničani svoj osnovni cilj dosegli.

    »Zadovoljen sem z uvrstitvijo v drugi krog, še zlasti zato, ker smo igrali brez svojih najboljših dveh sprejemalcev, Jake Albiča in Marcela Kotnika, ki sta bila odsotna zaradi birme. Že prihodnji konec tedna nas čakajo nove preizkušnje v državnem prvenstvu in prepričan sem, da bomo pokazali še boljšo odbojko,« je začetek državnega prvenstva pri starejših dečkih komentiral Jernej Smrekar, trener Calcit Volleyja.

    Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Jaša Skvarča, Nejc Okorn, Nal Česen, Nik Špoljarič, Noel Hostnik, Tristan Hodak, Nejc Korošec, Domen Bičanič, Blaž Testen, Enej Leskovar, Jon Jenstrle.