Novi zmagi za kadetinje, prvi poraz kadetov

  Kadetinje Calcit Volleyja v drugi kadetski ligi – zahod B nadaljujejo svoj zmagoviti pohod, saj so na tretjem turnirju v dvorani OŠ Ihan zabeležile dve novi zmagi. S polovičnim uspehom se iz Kotelj vračajo kamniški kadeti, ki so premagali Korvolley Mislinjo, izgubili pa z ravenskim Fužinarjem.

  Kadetinje, ki jih vodi Špela Lužovec, iz turnirja na turnir dokazujejo, da so nesrečno ostale brez tekmovanja v prvi ligi, vendar so se morale tokrat v svoji drugi tekmi pošteno potruditi, da so zlomile odpor ekipe GEN-I sonce iz Nove Gorice. Kamničanke so zmagale z 2:1 (-24, 22, 14), v prvi tekmi pa so bile z 2:0 (21, 19) boljše od Domžal. Po šestih odigranih tekmah so skupaj z Luko Koper na prvem mestu prvenstvene lestvice, s Koprčankami pa bodo prvič igrale na četrtem turnirju, ki bo 28. januarja v dvorani OŠ Livade v Izoli. Ob Luki Koper bo njihov nasprotnik še Izola II.

  Za kadetinje Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo: Hana Gašperlin, Neja Železnik, Zarja Vister, Evelin Flis, Tajda Adrovič Flisar, Monika Sitar, Zara Premk, Dženana Hamidović, Ella Čataković, Vita Kotnik, Jovana Goljović, Zoja Somrak, Eva Albić, Hana Varcar, Allegra Vučurević.

  Dobro so svoj tretji turnir v Kotljah začeli tudi varovanci Klemna Hribarja, ki so v svoji prvi tekmi z 2:0 (13, 22) premagali Mislinjčane, v drugi pa so bili zanje premočni domačini turnirja, ki so zmagali z 2:0 (18, 22).

  »Prvo tekmo proti Mislinji smo odigrali korektno, brez kakršnih koli zapletov. V drugo tekmo smo vstopili samozavestno in si nabrali kar nekaj prednosti, vendar so nas domačini zaradi naših lastnih napak ulovili in ta niz dobili. Tudi v drugem nizu se je zgodba ponovila,« je razplet tretjega letošnjega turnirja komentiral Jon Jensterle, kapetan kadetov Calcit Volleyja, ki so po šestih odigranih tekmah še vedno na prvem mestu v modri skupini prve lige, vendar imajo dve tekmi več kot Ravenčani, ki še niso izgubili.

  Kadeti Calcit Volleyja so v Kotljah igrali v postavi: Jon Jensterle, Erazem Šoštar, Nal Česen, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Timotej Pavlinac, Žiga Tome in Nejc Okorn. Četrti turnir jih čaka 28. januarja, ko bodo v dvorani OŠ Toma Brejca gostili Braslovče in Hoče.