Že v torek s Šempetrankami

  Odbojkarice Calcit Volleyja nadaljujejo z natrpanim urnikom tekem, saj bodo že v torek, ob 20.30, v 13. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske gostovale v Šempetru v Savinji dolini. V prvi medsebojni tekmi so s 3:0 zmagale Kamničanke.

  V soboto so kamniške odbojkarice doma še drugič v letošnji sezoni premagale novogoriški GEN-I Volley, s katerim so se lani pomerile tudi v finalu končnice državnega prvenstva. Tokrat v treh nizih nasprotnicam niti v enem niso prepustile več kot 18 točk, v prvem pa samo 15. In to le tri dni po gostovanju v Lodžu in ne najboljši predstavi v četrtem krogu Lige prvakinj.

  »Po tem potovanju, ki smo ga imeli iz Lodža, in nekaj slabše odigrani tekmi v Ligi prvakinj, je bila nocojšnja tekma za nas težka. Če k temu dodamo, da že 14 dni ne moremo normalno trenirati, ne bom sicer dejal, da sem s strahom pričakoval obračun z Novogoričankami, ampak priznam, da sem bil pripravljen na vse možne izide. Po tekmi lahko rečem, da so bila dekleta od prve točke naprej zbrane, osredotočene, ob tem pa so se zavedale, da bodo morale vsako točko oddelati na polno, če bodo želele zmagati. Izid vsega tega je bila na pogled sicer gladka zmaga, vendar je vsaka od deklet dala svoj maksimum. Moram jim čestitati za pristop, borbo, razmišljanje in za vse, kar so prikazale,« je zmago svojih varovank komentiral Bruno Najdič, ki spet ne bo imel prav veliko časa, da bi svojo ekipo pripravil na novo tekmo.

  »V nedeljo smo imeli prost dan, danes nas čaka trening, v torek nas čaka tekma, po njej bodo igralke spet imele dan prosto, da se v miru pripravimo na zadnjo letošnjo tekmo v domačem prvenstvu, ko bomo gostili Formis. Že pred desetimi dnevi sem dekletom dejal, da moramo preživeti do 23. decembra, ko nas že čaka prva tekma v modri skupini. Preprosto moramo iti iz dneva v dan, iz treninga v trening, iz tekme v tekmo in skušati ohraniti čim večjo osredotočenost na igro. Čeprav telesno nismo v najboljšem stanju, mora glava delati normalno in to bo veljalo tudi za sobotno gostovanje v Šempetru. Skušali bomo nekaj malega odtrenirati in se spočiti, kolikor  bo to možno,« je še dejal Najdič.

  V prvi medsebojni tekmi v Kamniku so aktualne slovenske državne prvakinje zmagale s 3:0. Šempetranke so v prejšnjem krogu v tekmi za drugo mesto na prvenstveni lestvici doma izgubile z Novo KBM Branikom z 1:3, vendar so ohranile tretje mesto.

  Preostale tri tekme 13. kroga bodo na sporedu v sredo. Mariborčanke bodo gostile Grosupeljčanke, na slovenski obali bo lokalni obračun med Luko Koper in Ankaranom, v Hočah pa bo Formis igral z GEN-I Volleyjem.