Z dobrim servisom do zmage v Braslovčah

  Tretja moška ekipa Calcit Volleyja je v devetem krogu 3. DOL za moške doma premagala Braslovče s 3:0 (22, 17, 20). Praznih rok je ostala ženska ekipa Calcit Volleyja, ki je 8. krogu 3. DOL – zahod v gosteh izgubila z ekipo Krim II z 1:3 (-18, 24, -16, -15).

  Četa Klemna Hribarja je v prejšnjem krogu v gosteh proti Žirovnici osvojila točko, tokrat so proti neposrednim tekmecem za tretje mesto vknjižili vse tri točke. Najbolj izenačen je bil uvodni niz, v preostalih dveh pa zmagovalec niti v enem trenutku ni bil vprašljiv. Z zmago so Kamničani ohranili tretje mesto, imajo 18 točk, vodi Lubnik s 23, eno manj ima Alpacem Kanal II, štiri točke manj pa na četrtem in petem mestu Ringer Žirovnica in Braslovče.

  »Do zmage smo prišli po zaslugi dobrega servisa, predvsem v prvem in drugem nizu, kar nam je olajšalo pot do zmage. Ne bom ravno dejal, da je bila naša igra briljantna, so se pa fantje ves čas držali dogovora in prikazali eno svojih boljših iger v letošnji sezoni,« je bil z igro svojih varovancev zadovoljen Klemen Hribar, ki je tekmo igral v postavi: Nejc Okorn, Maj Koncilija, Nik Špoljarič, Jaka Albič, Erazem Šoštar, Marcel Kotnik, Tristan Hurwits, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Jaša Skvarča.

  V prihodnjem krogu bodo Kamničani, v soboto, 16. decembra, ob 19. uri, v dvorani OŠ Maksa Pečarja igrali s Črnučami III.

  Praznih rok so na gostovanju v Ljubljani ostale varovanke Špele Lužovec, ki so proti vodilni ekipi 3. DOL za ženske – zahod osvojile niz. Najboljšo igro so mlade Kamničanke prikazale v drugem nizu, ki so ga tudi dobile, po njem pa so padle na sprejemu, tudi njihov servis ni bil več tako učinkovit, tako da so domače odbojkarice zasluženo prišle do zmage. Kamničanke, ki bodo v prihodnjem krogu v soboto, 16. decembra, doma ob 15. uri, igrale z ekipo MenardRA Logatec, so z osmimi točkami na šestem mestu. Z 19 vodi Krim II.

  Za Calcit Volley III v letošnji sezoni igrajo: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar, Zarja Vister, Ajda Hribar, Zoja Somrak, Dženana Hamidović in Vita Kotnik. V ekipi so še: Lea Vidmar, Evelin Flis, Monika Sitar, Zara Premk, Ella Čataković, Jovana Goljović, Katerina Đokić, Hana Varcar.