Derbi sosedov na lestvici Flajsovim varovancem

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v tekmi sedmega kroga 2. DOL za moške v dvorani OŠ Stranje premagala Kočevje s 3:1 (15, 24, -22, 19). Tudi v osmem krogu bodo varovanci Andreja Flajsa igrali doma. Njihov nasprotnik bo Kostanjevica na Krki, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza.

  Calcit Volley II – Kočevje 3:1 (15, 24, -22, 19)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev , sodnika: Pevc, Figar.

  Calcit Volley: Podbregar, Blaževič, Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, M. Uršič (L), Frece, Poljanšek, Ž. Uršič, Medved Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Kočevje: Pogorelc, Dukič, R. Drobnič, Kalan, Zore, G. Rajšel, A. Rajšel, Filipidis (L), A. Drobnič, Robida.

  Dvoboj sosedov na prvenstveni lestvici – gostje iz Kočevja so imeli ob treh zmagah in porazih, kakršen je bil po šestih tekmah tudi izkupiček domačih odbojkarjev, točko več -, je zasluženo pripadel domači ekipi. Z zmago so zdaj prehiteli Kočevce, tako da so prvi del prvenstva končali na četrtem mestu.

  Domači trener Andrej Flajs je tekmo začel v postavi Nik Drnovšek, Gregor Frece, Miha Okorn, Gregor Felkar, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek in Marko Uršič na liberu. Z odlično igro na servisu so Calcitovci brez težav prihajali do točk, olajšali pa so si tudi delo v bloku in obrambi. Zanesljivi so bili tudi v napadu, tako da so gostom prepustili le 15 točk.

  V drugi niz so domači odbojkarji vstopili v precej spremenjeni zasedbi, saj večino igralcev v nedeljo čaka drugi turnir mladinskega državnega prvenstva v Novem mestu. Gostje so jim v začetku niza pobegnili za sedem točk (10:3), vendar so se Kamničani ob dobrem servisu vrnili v igro in izid že na trinajsti točki izenačili. V napeti končnici so izkoristili svojo prvo zaključno žogo, medtem ko Kočevci svoje niso.

  Vodstvo z 2:0 v nizih je nekoliko uspavalo domačo ekipo, ki je še vodila z 9:6, vendar so jim s petimi zaporednimi točkami gostje pobegnili na 11:9. Zadnje izenačenje je bilo na 21. točki, v končnici pa so po polminutnem odmoru gostje izkoristili svojo drugo zaključno žogo za svoj prvi niz na tekmi. Pa tudi zadnji, kajti v četrtem nizu so si Calcitovci hitro priigrali štiri točke prednosti (7:3), prednost pa so ob ponovno dobrem servisu ter igro v obrambi, ko so rešili nekaj težkih žog, brez večjih težav ohranili do konca tekme.

  »Igralci so že pred začetkom tekme dobili posebna navodila glede igre Kočevja. Zadovoljen sem z napredkom igre v obrambi, pa tudi vsemi tremi organizatorji igre, saj želim, da bodo pred nedeljskim mladinskim turnirjem vsi trije v dobri formi. Zdaj smo spoznali vse svoje nasprotnike v ligi, tako da bomo lahko v drugi del vstopili taktično bolje pripravljeni,« je po zmagi svojih varovancev dejal Andrej Flajs, trener druge moške ekipe Calcit Volleyja.