Novi dve zmagi starejših dečkov

    Starejši dečki Calcit Volleyja nadaljujejo s svojo zmagovito serijo v državnem prvenstvu. V drugem krogu 1A. lige so na turnirju v dvorani OŠ Stranje prišli do dveh zmag. Tokrat težje kot na prejšnjih tekmah, saj so na prvi z 2:1 (-25, 15, 10) premagali SIP Šempeter, prav tako z 2:1 (21, -17, 5) pa so bili boljši od Braslovč. Po štirih odigranih tekmah so še edini brez poraza.

    Na prvi tekmi so Šempetrani domačim odbojkarjem predvsem v prvem nizu povzročali veliko, Kamničani pa so tudi slabo servirali in v tem elementu igre naredili veliko število lastnih napak. Svojo nalogo je dobro opravil drugi podajalec Jaša Skvarča. Po izgubljenem uvodnem nizu, ki so ga izgubili na razliko, so v drugem in tretjem varovanci Tanje Božinović prikazali boljšo igro in zaslužno vpisali novi dve točki.

    Na papirju še težje delo jih je čakalo v drugi tekmi, ko so se pomerili z Braslovčami, ki so v Stranje prišle z dvema zmagama, z 2:0 (21, 22) pa so premagali tudi Ljubljano Volley. Da je pred njimi težka tekma, se je potrdilo že v uvodnem nizu, ki so ga sicer dobili na 21. točki, v drugem pa so Braslovčani z začetnimi udarci domačinom povzročali nemalo težav, to pa se je potem odražalo tudi na izidu. Toda v tretjem, ko je bilo to najbolj potrebno, so z mirnimi glavami in zbrano igro potrdili vso svojo kakovost in prišli do nove zmage, s katero so zdaj sami na prvem mestu 1A. lige za starejše dečke.

    Svoj naslednji turnir bodo kamniški starejši dečki imeli v soboto, 1. februarja, ko bodo v Kanalu igrali z domačim Salonitom in Ljubljano Volleyjem.

    Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blaževič, Enej Sladič, Jaka Albič, Gašper Babnik, Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Marcel Kotnik, Mark Pišek, Lan Kališnik in Tilen Novak.