Napredovale v tehničnem in taktičnem smislu

    V soboto so z letošnjim državnim prvenstvom končale starejše deklice Calcit Volleyja, ki so na koncu osvojile deseto mesto. Brez zaključnega turnirja najboljše osmerice so ostali tudi kamniški starejši dečki.

    Varovanke Katarine Vraber so v prvi tekmi turnirja od 9. do 12. mesta z 2:0 (23, 12) premagale Ljubno. V drugi tekmi je bil prav tako z 2:0 ATK Grosuplje boljši od Mozirja, ki je v tekmi za 11. mesto premagal Ljubno. Grosupeljčanke so po dobri igri v tekmi za 9. mesto prišle še do ene zmage, saj so Kamničanke premagale z 2:0 (13, 20).

    »Po dobri igri v prvi tekmi nam je v drugi v prvem nizu ponagajal sprejem servisa. Drugi niz smo nato začele dobro, žal pa smo v nadaljevanju naredile preveč lastnih napak, kar je bilo na koncu usodno. V letošnji sezoni nismo imele sreče s poškodbami in boleznimi, ampak najbolj pomembno je, da so dekleta napredovale v tehničnem in taktičnem smislu. Nekatera že to nedeljo čaka kadetski turnir za mesta, druge bodo v juniju odšle na mivko,« je po zadnjem letošnjem turnirju dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja.

    Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Brina Vita Mauhar, Nina Sitar, Tajda Adrovič Flisar, Allegra Vučurević, Hana Gašperlin, Lea Vidmar, Zara Premk, Ella Čataković, Monika Sitar in Lara Jamšek Puš.

    Lepo priložnost, da bi se še vmešali v boj za najvišja mesta, so imeli varovanci Jureta Sitarja, ki so na turnirju za uvrstitev na zaključni turnir v prvi tekmi izgubili z ekipo KekoOprema Žužemberk z 1:2 (-15, 21, -11). V drugi tekmi je kranjski Vet4Pet Triglav z 2:0 premagal Hoče, Kranjčani pa so bili z 2:1 boljši tudi od Žužemberčanov in so se kot prvi s tega turnirja uvrstili na zaključni turnir. Za Kamničane je bil v repasažu spet usoden tie-break, tako da so se v odločilno tekmo za napredovanje z 2:1 (21, -18, 13) uvrstili Hočani, ki pa so nato morali priznati premoč ekipe iz Žužemberka, ki je zmagala z 2:1. Kamničanom tako preostaja boj za končno 9. mesto.