Mladinci prvenstvo končali na šestem mestu

  Mladinci Calcit Volleyja so v soboto v Kanalu v četrtfinalu izgubili s Panvito Pomgradom z 1:2 (-20, 24, -12), nato pa so v nedeljo na turnirju v Stranjah priredili turnir za končno peto mesto. Po zmagi nad Krko z 2:1 (23, -18, 8) so v tekmi za peto mesto izgubili z ekipo SIP Šempeter z 1:2 (24, -19, -11) in osvojili končno šesto mesto.

  Čeprav so v rednem delu prvenstva varovanci Andreja Flajsa Sobočane obakrat premagali, so v Kanalu naleteli na trši oreh. Tekmo so začeli v postavi Nik Drnovšek, Nik Mujanović, Miha Okorn, Enej Sladič, Noel Hostnik, Jure Burkeljca in Mark Uršič na liberu, vendar začetek ni bil najbolj obetaven, saj so igrali nekoliko v krču. Zunanji igralci so potrebovali nekaj časa, da so se navadili na visoki blok nasprotnikov, kjer sta izstopala njihov sprejemalec in korektor. Toda v drugem nizu so se Calcitovci le prebudili, popravili so igro na servisu in bloku, tako da so v napeti končnici prišli do izenačenja v nizih. V tie-breaku je tehtnico na stran Sobočanov nagnilo manjše število lastnih napak.

  »Pričakovali smo izenačeno tekmo. Z našo igro sem bil v glavnem zadovoljen, bolj uspešni bi morali biti v bloku in obrambi,« je po porazu v Kanalu dejal Andrej Flajs, trener mladincev Calcit Volleyja, ki so dan pozneje igrali za končno peto mesto. Novomeščani, ki so v soboto v Kanalu izgubili z 1:2 proti Črnučam ACH I, so se pokazali kot trd nasprotnik, ki dela malo napak. Calciovci so v prvem nizu njihov odpor strli šele v končnici, v drugem pa so bili boljši Novomeščani. Toda v tretjem so tehtnico le nagnili na svojo stran. Ne pa tudi v tekmi za končno peto mesto, v kateri so podobno kot proti Krki po zmagi v uvodnem nizu v drugem popustili, v tie-breaku pa so Šempetrani z boljšim servisom prišli do končne zmage.

  »Tudi drugi dan zaključnega turnirja nismo prepričali s svojo igro. Najprej povprečna predstava proti Krki, nato poraz proti Šempetru. Kljub relativno mladi postavi je nihanj med fantastično odbojko in nervozo preveč. Definitivno mislim, da ima ekipa potencial. Kar nekaj igralcev bo mladinsko prvenstvo igralo še naslednjo sezono,« je po koncu turnirja dejal Flajs.

  Za mladince Calcit Volleyja so igrali: Nik Drnovšek, Žan Uršič, Miha Okorn, Enej Sladič, Gregor Frece, Žiga Koncilja, Nik Mujanovič, Jure Burkeljca, Luka Pristovnik, Noel Hostnik in libero Mark Uršič.

  Naslov državnega prvaka je na turnirju v Kanalu osvojil Merkur Maribor, ki je v finalu s 3:0 (15, 13, 16) premagal Panvito Pomgrad, tretje mesto pa so po zmagi nad Črnučani z 2:0 (18, 15) osvojili odbojkarji Salonit Anhova. V polfinalu so Mariborčani Kanalce premagali z 2:0 (23, 23), Sobočani pa Črnučane prav tako z 2:0 (23, 28).