Na Krku počitnikovalo rekordno število odbojkarjev

    Mladi kamniški odbojkarji so poletne počitnice zaključili s taborom, ki ga OK Kamnik že leta organizira na hrvaškem otoku Krk. V odbojki se je kalilo rekordno število mladih upov.

    Zadnji avgustovski teden je za kamniško mladino, ki ji je ljuba odbojka, že tradicionalno rezerviran za delovne počitnice na Krku. Glava kamniške odbojkarske družine Gregor Hribar je s svojimi trenerji pripravil izjemen teden, odbojkarske veščine pa je osvajalo kar 72 otrok, starih od 9  do 16 let. »Za nami je zelo pester in zanimiv teden na Krku, ki se ga je letos udeležilo največ otrok doslej. Prepričan sem, da smo s trenerji otrokom predali zadosti novega odbojkarskega znanja, predvsem pa veselja do igre in druženja,« se tabora spominja Hribar.

    Čeprav je bil celoten teden posvečen odbojki – treningom, tekmam, učenju, napredovanju ali zgolj utrjevanju znanja – so organizatorji poskrbeli tudi za številne obstranske aktivnosti. Kot se za morski tabor spodobi, so udeleženci vsak dan uživali tudi na plaži, kjer so se kopali, skakali v vodo, se podali na adrenalinsko vožnjo z banano, se vozili z motornim čolnom. Otroci so imeli možnost spoznati tudi podvodni svet s pravo potapljaško opremo. Prav posebno doživetje so bile štafetne igre na plaži, medtem ko so si večere popestrili s petjem in plesom. Na večeru talentov so pokazali, kje vse so še spretni, razen v igri z žogo, tistim, ki so bili na taboru prvič, pa ni ušel moker krst. »Čeprav se veliko otrok med seboj pozna že iz šole in krožkov, so se tu spletla nova prijateljstva, kar pa je morda celo najpomembnejše. Mislim, da se vsi vračamo z lepimi spomini in upam, da se prihodnje poletje znova vrnemo,« pove Hribar, ki je vesel, da je pod streho že šestnajsti Calcitov morski tabor.

    Otroci so medtem že sedli v šolske klopi. S taborom pa se odbojka nikakor ni zaključila. OK Kamnik vpisuje nove člane letnika 2007 in mlajše. Starši lahko svoje otroke prijavijo oziroma prejmejo več informacij prek info@calcitvolley.si in na številkah 041 863 652 (Katarina za deklice) ali 041 710 792 (Tanja za dečke).