Mladinci uspešno čez prvi krog kvalifikacij

    Mladinska ekipa Calcit Volleyja je v nedeljo uspešno nastopila v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v prvo mladinsko ligo. Na turnirju v Kranju, v ŠD Planina, so osvojili drugo mesto in si zagotovili nastop v drugem krogu kvalifikacij, ki bodo na sporedu v nedeljo, 16. oktobra.

    Varovanci Gašperja Ribiča so v svoji prvi tekmi turnirja z 2:1 (-24, 21, 7) premagali vedno neugodno KekoOpremo Žužemberk, za neposredno uvrstitev v drugi krog pa so se nato pomerili z domačim Triglavom, ki je bil z 2:0 (22, 23) boljši od škofjeloškega Lubnika. V še eni napeti tekmi so se zmage veselili Kranjčani, ki so slavili z 2:1 (23, -24, 12), tako da so Kamničani o svoji usodi odločali z boljšo ekipo s prvega kroga repasaža. V njem so Škofjeločani z 2:1 (18, -15, 16) premagali Žužemberčane. Na odločilni tekmi za napredovanje so kamniški mladinci prikazali svojo najboljšo tekmo na turnirju in z 2:0 (15, 23) na kolena spravili škofjeloške vrstnike.

    Calcit Volley je v Kranju igral v postavi: Luka Blaževič na podaji, Gregor Frece korektor, sprejemalca Miha Okorn in Enej Sladič, blokerja Maj Novak in Jon Jensterle, libero Jakob Drolc. Za del drugega niza in tie-breaka je proti Triglavu na igrišče vstopil tudi sprejemalec Jaka Albič, v ekipi pa je bil še bloker Tristan Hodak.