V Mevzi za začetek z Marino iz Kaštele

    Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v torek ob 20. uri začele tekmovanje še v srednjeevropski ligi (Mevza). Njihova prva nasprotnica bo Marina iz Kaštele, ki je lani v šestčlanski ligi prišla le do ene zmage. V letošnji sezoni je v Mevzi sedem ekip, tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu.

    Vendar Kamničanke »prenovljene« Mevze ne bodo začele s turnirjem, saj je svoje sodelovanje tik pred zdajci odpovedal dunajski Post Schwechat, tako da bodo v letošnji sezoni v njej ob Calcit Volleyju in Marini Kašteli igrali še Nova KBM Branik, Mladost Zagreb, Linz Steg, Swietelsky-Bekescsaba in prvič tudi ukrajinski Prometej Dnipro, s katerim so Kamničanke predlani igrale v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj.

    Vsaj na papirju naj bi bila Marina Kaštela ob Linzu najslabša ekipa v letošnji srednjeevropski ligi. Pred tednom dni je slavila na turnirju v Kašteli in Splitu v spomin na Branka Draganića. Ker se hrvaško prvenstvo še ni začelo, prvi krog bo na sporedu ta konec tedna, v kamniški ekipi o letošnji zasedbi Marine nimajo veliko podatkov.

    »Iskreno povedano ne vem, kako močna je Marina v letošnji sezoni. Preprosto ni bilo časa za to, ampak to niti ni pomembno, kajti v vsako tekmo, ne glede na to, kdo je na drug strani mreže, moramo vstopiti stoodstotno, brez podcenjevanja ali prevelikega spoštovanja. Osredotočiti se moramo na svojo igro in narediti vse, da prikažemo svojo najboljšo igro v danem trenutku,« se z gostjami iz Dalmacije ne obremenjuje Gregor Rozman, ki je bil zadovoljen s predstavo svojih varovank v Kopru, ko so v petek v drugem krogu domačega prvenstva premagale Ankaran.

    »Vesel sem, da smo ohranili svoj ritem skozi vso tekmo in smo tiste zadeve, ki smo se jih dogovorili, ohranili na solidni ravni in tudi s takšnimi tekmami lahko gradimo svojo igro ter jo nadgrajujemo. Karkoli drugega ne bi bilo pozitivno in to je tisto, s čimer sem najbolj zadovoljen, saj je tekma z zagrebško Mladostjo v kvalifikacijah lige prvakinj vse bližje. To je v tem trenutku tekma, ki nas najbolj zanima in ji posvečamo največ pozornosti.«