Iz Braslovč brez izgubljenega niza

  Na svojem prvem gostovanju v novi sezoni je druga ženska ekipa v drugem krogu 1B. DOL za ženske v gosteh premagala domače Braslovče s 3:0 (24, 16, 23). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke, v soboto, 15. oktobra, ob 15. uri, v dvorani OŠ Stranje, gostile Mozirje.

  Braslovče – Calcit Volley  0:3 (-24, -16, -23)

  Braslovče – Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 85, sodnika: Tovornik, Drobež.

  Braslovče: Bednjanič 7, Šketa Rozman 6, Donko, Kodrun, Jelen (L), Posedel 9, Oštir 7, Ferlež, Fužir, Jalar (L), Satler, Stropnik 2. Trenerka: Taja Steblovnik.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 3, A. Stupar, Štern, Maček 18, Ifko 1, Vukojević 4, Butalič (L), Žvegla 11, S. Sitar 4, Gojak (L), Kraševec, Gimpelj 14, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  V prvem krogu so Braslovčanke v gosteh premagale Vital Ljubljano, medtem ko so Kamničanke doma odščipnile točko Koprčankam. Da to ni bilo slučajno, so varovanke Tjaše Gadža potrdile z igro in osvojenimi tremi točkami v Braslovčah.

  Po boljšem začetku in asu Sare Sitar za 5:2 so Kamničanke še vodile z 8:6, na servis Mance Oštir pa so domačinke prvič na tekmi prišle do vodstva (9:8). S tem pa težav na sprejemu v gostujoči ekipi še ni bilo konec, kajti po točki Neže Bednjanič je bilo že 15:10 za Braslovče. Vendar so se v nadaljevanju niza Kamničanke vrnile v igro, prišle na točko zaostanka (16:17), toda ko je Bednjaničeva dosegla nov as za braslovško vodstvo z 19:16, je vse kazalo, da so domačinke zlomile odpor gostij. Toda po nekaj dobrih servisih Anje Maček je Noemi Žvegla po daljšem času svojo ekipo spet popeljala do vodstva (22:21), Adriana Vukojević pa do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Obe so domačinke ubranile, ne pa tudi tretje.

  S kar petimi zaporednimi točkami Kaje Gimpelj so v drugem nizu Kamničanke povedle z 8:2, vendar so z delnim izidom 8:1 do vodstva prišle Braslovčanke. Izkazalo se je, da je bilo to njihovo prvo in zadnje vodstvo v tem nizu, kajti po asu Tine Topič je bilo spet šest točk prednosti za Calcit Volley (19:13). Do konca niza so domačinke dosegle le še tri točke.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem si nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Pred vstopom v končnico niza so še zadnjič z dvema točkama prednosti vodile Braslovčanke (19:17), točko prednosti pa so imele še pri izidu 22:21. V režiji najboljše igralke tekme, Anje Maček, ki je dosegla tri od zadnjih štirih kamniških točk, so se zmage veselile kamniške princeske.

  Izjava po tekmi

  Špela Lužovec, pomočnica trenerke v Calcit Volleyju: »Braslovče so nasprotnik, proti kateremu moraš ostati zbran skozi celotno tekmo in to smo tudi naredile. Dekleta so pokazale veliko borbenosti v obrambi, izboljšale učinkovitost v napadu in obdržale mirne glave v končnicah nizov.«