Mladinci prvo ligo začeli z dvema zmagama

  V dvorani OŠ Stranje je v nedeljo potekal prvi letošnji turnir v prvi ligi za mladince. Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so se vanjo uvrstili preko jesenskih kvalifikacij, so za začetek zabeležili dve zmagi. V prvi tekmi so z 2:0 (17, 17) premagali Merkur Maribor, v drugi pa so imeli nekaj več težav, vendar so po izgubljenem uvodnem nizu na koncu bili boljši od ekipe Fužinar SIJ Metal z 2:1 (-23, 13, 11).

  Varovanci Gašperja Ribiča, ki so že v jesenskih kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo prikazali dobro igro, so navkljub dolgotrajnemu premoru zaradi epidemije koronavirusa dobro formo ohranili tudi na uvodnem turnirju. V prvi tekmi turnirja so brez večjih težav premagali mariborsko ekipo, ki je lansko prvenstvo končala na tretjem mestu. Kamničani so tekmo začeli v postavi Urban Blaževič (5), Rok Podbregar (9), Nik Mujanovič (12), Miha Okorn (6), Ambrož Poljanšek (3), Nejc Kregar (2) in Marko Medved na liberu. V ekipi so bili še: Žiga Koncilija, Mark Uršič, Nik Drnovšek in Gregor Frece, ki so v drugem nizu tudi dobili nekaj priložnosti za igro. V drugi tekmi prvega kroga turnirja v Stranjah je ekipa Pr Kopač Brezovica z 2:1 (-17, 11, 6) premagala lanskoletnega državnega prvaka, Fužinar Sij Metal.

  Prav z Ravenčani so Kamničani igrali v drugem krogu. Podobno kot na prvi tekmi, so bili branilci naslova v prvem nizu bolj uspešni od domače ekipe, ki pa je v nadaljevanju tekme prevladovala na igrišču in brez večjih težav vknjižila še drugo zmago. Domačini so tekmo začeli v isti postavi kot prvo tekmo, že v prvem nizu pa je Roka Podbregarja na mestu korektorja zamenjal Gregor Frece. Podbregar je od drugega niza naprej igral kot bloker, točke za Calcit Volley pa so dosegli: Urban Blaževič (2), Gregor Frece (3), Miha Okorn (10), Nik Mujanovič (22), Rok Podbregar (5) in Ambrož Poljanšek (3).

  Z dvema zmagama je turnir končala tudi ekipa Pr Kopač Brezovica, ki je bila z 2:1 (-22, 17, 8) boljša tudi od Merkur Maribora.

  Drugi turnir bo na sporedu že v nedeljo, 28. marca, Kamničani pa bodo igrali na turnirju v Braslovčah. Njihov prvi nasprotnik bo domačin turnirja, ki so prvo ligo začeli z dvema porazoma, v drugi pa se bodo pomerili s Panvito Pomgrad, ki ima po dveh odigranih krogih edina vseh šest točk.

  Izidi prvega kroga prve mladinske lige