V tretji tekmi boljši ACH Volley

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tretji, odločilni polfinalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige v ljubljanski dvorani Tivoli izgubili z ACH Volleyjem z 1:3 (21, -18, -14, 23). Z izidom 2:1 so se v finale končnice tako uvrstili aktualni slovenski državni prvaki, ki se bodo v petek, 26. marca, v Mariboru pomerili z domačim Merkur Mariborom, Kamničane pa dan pozneje v Kanalu čaka prva tekma za tretje mesto proti Salonit Anhovu.

  ACH Volley – Calcit Volley   3:1 (-21, 18, 14, 23)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, brez gledalcev, sodnika: Novak (Dvori), Miklošič (Maribor).

  ACH Volley: Toman (L), Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 8, Dagostino (L), Pavlovič, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 10, Kök 12, Vučićević 20. Trener: Matija Pleško.

  Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 2, Purič 8, Kosmina 3, Gasparini9, Hebda 12, Klobučar 7, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 5, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Kamniški odbojkarji so po domači zmagi s 3:0 tudi v drugi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva bili blizu končnemu uspehu, saj so v Tivoliju vodili z 2:0 v nizih. Toda Ljubljančanom je uspel popolni preobrat, tako da so v odločilno tekmo vstopili s psihološko prednostjo. Kljub temu je prvi niz pripadel gostom, ki pa so v nadaljevanju naredil preveč lastnih napak, kar 35, ob tem pa so bili premalo prodorni na servisu, dosegli so le dva asa in premalo učinkoviti v napadu. Svojo priložnost za uvrstitev v finale pa so predvsem zapravili v soboto.

  Uvodni niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so s točko Matica Videčnika povedli s 5:2, vendar so se jim gostje hitro približali na točko zaostanka (6:7). Z blokom Mateja Köka so Ljubljančani še enkrat prišli do treh točk prednostni (12:9), toda po kar treh lastnih napak ACH Volleyja so Kamničani izid na 13. točki izenačili. S tem pa še ni bilo konec težav za ljubljansko ekipo, saj so gostje z blokom Jana Klobučarja povedli, po asu Milosza Hebde in bloku Saša Štalekarja pa je za tri točke domačinom pobegnil Calcit Volley (16:13). Kamniški odbojkarji prednosti niso več izpustili iz rok, z dvema zaporednima blokoma, Štalekarja in Hebde, so prišli do petih zaključnih žog, tretjo so po napaki Köka na servisu tudi izkoristili.

  Tudi v drugem nizu so bili Ljubljančani tisti, ki so prvi prišli do treh točk prednosti, ko je bil v napadu za 8:5 uspešen Jan Pokeršnik, po bloku Matica Videčnika pa je bilo že 12:8 za ACH Volley. Vendar so se Kamničani hitro vrnili v igro, z delnim izidom 4:1 so na servis Mihe Bregarja, ki je zamenjal Mitjo Gasparinija, so zaostajali le še za točko (12:13). Po polminutnem odmoru Matije Pleška so Ljubljančani izkoristili nezbranost v kamniški ekipi ter spet prišli do štirih točk prednosti (17:13). Gregor Jerončič je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar so njegovi varovanci naredili preveč napak na servisu, da bi lahko ulovili domačo ekipo. Še več, po asu Gregorja Ropreta in bloku Videčnika so Ljubljančani vodili že s 23:16. Izenačenje v nizih je potrdil Videčnik.

  Z asom Pokeršnika so odbojkarji ACH Volleyja že na začetku tretjega niza prišli do treh točk prednosti (4:1), po asu Videčnika že do štirih (6:2). Pri zaostanku petih točk (3:8), je Gregor Jerončič posegel po polminutnem odmoru, ki pa ni spremenila razmerja moči na igrišču, kajti po še eni od mnogih lastnih napak gostov so Ljubljančani vodili že z 10:3. Ko so na sredini tretjega niza domačini po še dveh lastnih napakah Kamničanov in bloku Pokeršnika povedli s 16:7, je bil tretji niz praktično odločen. Zanjo točko je dosegel najbolj učinkovit igralec tekme, Božidar Vučićević.

  Četrti niz je bil izenačen le do četrte točke, na to pa so Ljubljančani z dvema zaporednima točkama povedli s 6:4. Kamničanom ni in ni stekel servis, da bi izenačili izid, po svoji lastni pa so na polovici niza zaostajali za tri točke (10:13). Po polminutnem odmoru so se gostje še enkrat domačinom spet približali na točko zaostanka z blokom Gasparinija pa so izid izenačili na petnajsti točki. Toda pred vstopom v končnico so Kamničani spet zaostajali za dve točki (18:20), Jerončič je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar so po njej do nove točke prišli domači odbojkarji. Kamničani so še enkrat izid izenačili (23:23), v napadu je bil uspešen Gasparini, vendar so po polminutnem odmoru do zmage, s tem pa tudi do velikega finala prišli odbojkarji ACH Volleyja. Z blokom jim je zmago zagotovil Vučićević.