Gregor Jerončič: Pozabiti na soboto in se osredotočiti na ponedeljek

  Odbojkarje Calcit Volleyja je do uvrstitve v finale končnice Sportklub prve odbojkarske lige ločil le en niz, do katerega pa so bili na koncu zelo oddaljeni. Čeprav je bil aktualni državni prvak ACH Volley že na kolenih, se je v tretjem dvignil s pepela, prišel do zaslužene zmage, tako da bo o drugem finalistu odločala ponedeljkova tekma, ki se bo v dvorani Tivoli začela ob 20.30.

  V drugi finalni tekmi končnice so v prvih dveh nizih prevladovali kamniški odbojkarji, ki so tudi s svojo dobro igro Ljubljančane prisilili k številnim lastnim napakam. Tudi v tretjem nizu sta bili ekipi do vodstva ACH Volleyja s 17:16 izenačeni, toda namesto da bi zmagovalca dobili v izenačeni končnici, so domači odbojkarji s petimi zaporednimi točkami prišli do neulovljive prednosti. Še bolj prepričljivi so bili Ljubljančani v četrtem nizu, v odločilnem petem pa so se jim Kamničani po zaostanku petih točk (6:11) še približali na dve točki (9:11), potem pa naredili nekaj nerazumljivih napak in zasluženo morali priznati poraz.

  »Sama tekma je imela dva obraza. Potem ko smo v prvih dveh nizih narekovali tempo in prisilili domačine k številnim lastnim napakam, smo proti koncu tretjega niza preprosto ‘ugasnili’. Predvsem slabo smo reagirali na njihove lahke servise, potem tudi naš začetni udarec ni bil tako učinkovit, kot na prvi tekmi in vse to je pripeljalo do tega, da nismo bili več prepričani sami vase. Naredili smo tudi vse preveč pozicijskih napak, tu mislim na naš blok na njihove visoke žoge, kar so domačini dobro izkoriščali. Zdaj je, kar je, imamo dan časa, da se pripravimo na odločilno tekmo za uvrstitev v finale. Dejal bi, da ACH niti ni začel igrati toliko boljše, kot smo mi padli v igri,« je po sobotnem porazu dejal Gregor Jerončič, trener kamniških odbojkarjev.

  Za kakšne podrobnejše analize niti ne bo časa, dejstvo pa je, da so po vodstvu z 2:0, ko so potrebovali le še niz za uvrstitev v finale, Kamničani ponovili napake, ki so se jim dogajale že med sezono. Psihološka prednost bo zdaj na strani ljubljanske ekipe, ki v zadnjih 15 letih še nikoli ni bila bližje izgubljenemu naslovu. V ponedeljek pa bo v veliki meri odločala tudi telesna pripravljenost.

  »Oboji smo v soboto igrali pet nizov, oboji imamo le dan počitka, tako da bo veliko odvisno tudi od tega, kdo bo bolj svež. Seveda bomo oboji imeli veliko željo po zmagi, pomembno pa bo, kdo bo bolj hladen v igri, kdo bo ohranil mirnejšo glavo. V soboto jo mi v določenih trenutkih nismo in to se nam preprosto ne bo več smelo zgoditi. Bo pa za obe ekipi ponedeljkova tekma izrednega pomena, Ljubljančani te tekme preprosto ne smejo izgubiti, na drugi strani pa bo to naša nova velika priložnost. Vsaka ekipa ima svoje težave, svoje prednosti, svoje cilje … Preprosto bomo morali pozabiti na soboto in se popolnoma osredotočiti na tretjo tekmo. V ponedeljek je nova tekma in od prve do zadnje točke bomo morali delati vse v smeri, da zmagamo,« pa je o pričakovanjih pred ponedeljkovo odločilno tekmo za uvrstitev v veliki finale, kamor je še po drugi polfinalni zmagi že uvrščen Merkur Maribor, dejal trener Calcit Volleyja.

  Dozdajšnja izida polfinalnih tekem končnice Sportkklub prve odbojkarske lige

  Prva tekma: Calcit Volley – ACH Volley   3:0 (20, 18, 19)

  Druga tekma: ACH Volley – Calcit Volley   3:2 (-15, -22, 18, 17, 10)