Mladinci na turnirju v Kranju

  V soboto je mladinska ekipa Calcit Volleyja, ki bo v letošnji sezoni močno pomlajena, nastopila na prijateljskem turnirju v Kranju. Poleg kamniške ekipe in domačega Triglava sta na turnirju igrali še Žirovnica in Škofja Loka. Kamničani so po uvodni zmagi nad Kranjčani v tekmi za prvo mesto izgubili z Žirovnico. Obe tekmi sta se končali z izidom 2:1.

  Kranjčani, Žirovničani in Škofjeločani bodo v letošnji sezoni igrali tudi v tretji ligi, sestavljajo pa jih mladinci in tudi nekaj starejših igralcev, zato so bili pravšnji tekmeci za testiranje kamniške mladinske ekipe. Jedro letošnje ekipe sestavljajo kamniški kadeti, ekipi pa je trener Samo Belavič Pučnik priključil še nekaj obetavnih mlajših igralcev. Na turnirju v Kranju je tako za mladince prvič zaigral mladi Miha Okorn. Sicer letošnjo mladinsko ekipo sestavljajo: Matija Lakner, Aljoša Škorjanc, Urban Blaževič, Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, Gaj Prah, Nejc Kutnar, Nik Štebe, Brin Tomc, Miha Okorn, ki so bili na turnirju v Kranju, manjkali pa so Marko Medved, Nik Mujanovič, Nik Drnovšek in Vid Kališnik.

  Kamničani so se v prvi tekmi turnirja pomerili proti domačinom. Mladi Kamničani so dobro odprli srečanje, kljub dejstvu, da v letošnji sezoni nimajo skupnih treningov. Dobro so igrali v polju in dobro servirali ter gladko dobili prvi niz. Nasprotniku so prepustili 16 točk. Drugi niz je že razkril prve pomanjkljivosti v igri, predvsem na račun neuigranosti so mladi Kamničani delali preveč neizsiljenih napak. Posledica je bil izgubljen drugi niz. Do konca niza so uspeli doseči 17. točk. V tretjem odločilnem nizu je trener Samo Belavič Pučnik poskušal z nekaj menjavami in Kamničani so se dvignili v igri in povsem dotolkli domač ne, ki jim je do konca niza uspelo zbrati le 13 točk.

  V tekmi na sosednjem igrišču so slavili igralci Žirovnice. O tekmi za prvo mesto je tako odločal dvoboj med Kamničani in bolj izkušenimi Žirovničani. Morda tudi z nekaj preveč spoštovanja so Kamničani prvi niz odigrali slabo. Posledica je bilo le 12 osvojenih točk. Oba trenerja sta v drugem nizu ponudila priložnost še nekaterim igralcem iz klopi, bolje pa so ponujeno izkoristili Kamničani, ki so dosegli zmago z rezultatom 25:18. V tretjem nizu je sledil padec zbranosti v ekipi Calcit Volleyja in zmage so se veselili odbojkarji iz Žirovnice.

  Da so bile ekipe precej izenačene, kažejo rezultati, saj so se vse tekme končale z izidom 2:1. »Izid ni bil v ospredju, sem pa vesel vseh osvojenih nizov, ki so pokazali, da fantje dobro trenirajo in lahko konkurirajo starejšim igralcem. Odigrane tekme bodo dobra osnova za nadaljnje delo in odpravljanje napak,« je trener Samo Belavič Pučnik pohvali svoje varovance, ki jih je tudi pohvalil za prikazano igro.

  Komentarji