Kamničani drugi na turnirju v Novem Sadu

  Odbojkarji Calcit Volleyja so odlično nastopili na močnem mednarodnem turnirju v Novem Sadu na memorialu velikanov srbske odbojke, Žarka Petrovića in Radovana Dabića. Po zmagah nad grškim Paokom in ACH Volleyjem so danes v odločilni tekmi za prvo mesto morali priznati premoč domače Vojvodine, ki je slavila s 3:1 (-19, 18, 21, 19). Kamničani so turnir končali na drugem mestu, prva je bila Vojvodina, tretji ACH Volley in četrti Paok.

  Varovanci Aleša Hribarja, ki so na prvih dveh tekmah turnirja presenetili grške podprvake in slovenske prvake, slednje v pomlajeni zasedbi, so odlično začeli tudi dvoboj z Novosadčani. Z dobro igro v bloku in z dobrim sprejemom so v napadu olajšali delo kapetanu Maxsonu Pereiri, učinkovit pa je bil tudi Andrej Štembergar Zupan. Vendar pa nadaljevanje tekme za kamniško ekipo ni bilo več tako uspešno. Domačini so s servisi oddaljili Kamničane od mreže, za nameček njihov sprejem ni bil več na začetni ravni, posledično so bili manj učinkoviti tudi v napadu. Aleš Hribar je z menjavami sicer skušal spremeniti potek igre, toda tudi to ni bilo dovolj. V domači ekipi je bil zelo razpoložen 20-letni Ukrajinec Dimitrij Vjecki, ki je pred letošnjo sezono prišel iz ukrajinske Lokomotive in je bil z 18 točkami najbolj učinkovit igralec tekme.

  Aleš Hribar zadovoljstva po koncu turnirja ni mogel skriti. »Današnjo tekmo smo žal izgubili proti boljšemu nasprotniku. Rad pa bi izpostavil, da smo odločitev o udeležbi na tem turnirju dali v načrt šele tik pred zdajci, cel teden pa smo naporno trenirali predvsem v fitnesu, tako da smo v Novem Sadu nastopali v oteženih okoliščinah. Še enkrat več so me igralci presenetili. Turnir so vzeli kot da se bliža konec sezone, kljub temu, da so bili utrujeni od priprav. V resnici jih je bilo potrebno vseskozi držati malce nazaj, saj so bili pripravljeni grizti na vse ali nič in tu jim lahko rečem le ´kapo dol´. Drugo mesto je zame daleč na pričakovanji in zelo lepa popotnica za nadaljevanje sezone. Zdaj vsi vemo, kaj in zakaj delamo. Turnir v Novem Sadu je bil izveden vrhunsko, zato bi izkoristil priložnost in se organizatorju zahvalil za povabilo, predvsem pa za izkazano gostoljubje vse tri dni našega gostovanja,« je dejal trener Calcit Volleyja.

  Za Calcit Volley so igrali: Pereira 17, Hribar (L), Bregar 4, Golob (L), Jereb, Podobnik, Vidmar, Babkov 7, Kvas. Lakner 8, Štembergar Zupan 11, Lazar 2, Jese Rotar 4.

  Izidi na turnirju v Novem Sadu:

  1. krog: Calcit Volley- Paok 3:0 (22, 22, 21, ACH Volley – Vojvodina 1:3 (21, -17, 21, -15);

  2. krog: Vojvodina – Paok 3:2 (-15, 18, -24, 20, 9), Calcit Volley – ACH Volley 3:1 (-14, 22, 21, 22);

  3. krog: ACH Volley – Paok 3:1 (-29, 22, 18, 22); Vojvodina – Calcit Volley 3:1 (-19, 18, 21, 19).

  Vrstni red: 1. Vojvodina, 2. Calcit Volley, 3. ACH Volley, 4. Paok.

  Komentarji