Boljši od Ljubljančanov

    Odbojkarji Calcit Volleyja v Novem Sadu nadaljujejo z odličnimi predstavami na turnirju v spomin na dve legendi srbske odbojke, Žarka Petrovića in Radovana Dabića. Po petkovi zmagi nad grškim PAOK-om s 3:0 so danes premagali še ACH Volley, izid je bil 3:1 (-14, 22, 21, 22) in se bodo v nedeljo ob 13.30 z domačo Vojvodino merili za prvo mesto na turnirju.

    V prvem nizu Kamničanom, ki so zaigrali v nekoliko drugačni postavi kot v petek, ni prav veliko uspevalo. Aktualni slovenski državni prvaki so bili ves čas boljši nasprotnik, v napadu pa je blestel Kanadčan Jori Mantha. V drugem nizu  so se Kamničani prebudili in naredili preobrat. Trener Aleš Hribar je še naprej vztrajal s postavo Matija Jereb, Andrej Štembergar Zupan, Bor Jese Rotar, Miha Bregar, Luka Lazar, le Timoteja Ratka je na mestu korektorja zamenjal Teo Podobnik, prav tako je priložnost namesto Klemna Hribarja na mestu prostega igralca dobil Metod Golob. V tej zasedbi so Kamničani prišli do zmage v drugem nizu, v tretjem se je v igro sicer vrnil Klemen Hribar, drugih sprememb pa ni bilo. Varovanci Aleša Hribarja so nadaljevali z dobro igro, Jereb je odlično razporejal žoge, v napadu pa so bili Podobnik, Štembergar Zupan, Jese Rotar in Bregar dovolj razpoloženi, da so svoji ekipi priborili prestižno zmago.

    »Tekma je na obeh straneh potekala v nekoliko premešanih zasedbah. Zelo sem vesel, da so naši najmlajši, Podobnik, Rotar in Lazar, danes prikazali odlično igro, da so šli v tekmo brez strahospoštovanja. Prvi set je sicer bil malce mlačen, ko pa so začutili, da so lahko boljši, so to tudi storili. Zmaga je njihova. Ob koncu tekme se je maksimalno aktiviral tudi Štembergar Zupan in je bilo vse veliko lažje. Super zmaga, sedaj pa k počitku, saj je jutri na sporedu nova tekma,« je po tekmi misli strnil Aleš Hribar.

    Za Calcit Volley so igrali: Pereira, Hribar (L), Golob (L), Jereb 2, Podobnik 14, Ratek 1, Vidmar, Kvas, Lakner, Štembergar Zupan 14, Lazar 4, Jese Rotar 14, Bregar 14.

    Komentarji