Mladi Calcitovci so se na Krku poslovili od poletja

  Včeraj se je s Krka vrnila še druga skupina udeležencev tradicionalnega Calcitovega morskega odbojkarskega tabora, ki neprekinjeno poteka že poldrugo desetletje. Zanimanje za počitnikovanje z odbojkarsko žogo v roki je letos izkazalo še posebej veliko število otrok, zato je tabor prvič potekal v dveh delih. Za mlade odbojkarice in odbojkarje sta skrbela trenerka Katarina Vraber in predsednik kluba Gregor Hribar s pomočniki.

  Prva skupina je štela 50 nadobudnežev, ki so na Krk pripotovali 22. avgusta, druga skupina malce starejših otrok je prišla 26. avgusta, teh je bilo 42. Da je teh deset dni, kolikor sta skupaj trajala oba tabora, minilo prehitro, je ob prihodu v Kamnik povedala Katarina Vraber, gonilna sila Calcitovega morskega oddiha: »Joj, kako gredo hitro ti dnevi na taborih. Tako sem še pod vtisom, da lahko zaenkrat samo rečem, da sem vesela,  da smo se vsi vrnili zdravi in da imam res srečo,  da se lahko ukvarjam z mladimi in perspektivnimi športniki.«

  Prva skupina otrok je počitnikovala med 22. in 26. avgustom, skupaj jih je bilo kar 50.
  42 otrok iz druge skupine se je udeležilo tabora med 26. in 30. avgustom.

  Vraberjeva in Hribar sta pripravila strokoven program treningov odbojke, prilagojen starosti in znanju. Otroci so trenirali dvakrat dnevno in za treninge izkoriščali jutranjo svežino in popoldansko senco, vmes pa so tabor pospremile številne dodatne dejavnosti. Kot se za morski tabor spodobi, so del dneva namenili kopanju in igram na plaži, večere pa so si popestrili z družabnimi in športnimi igrami ter se prepuščali živžavu družbe novih in starih prijateljev. »Vsak dan smo pridno trenirali, se spoznavali in uživali na morju. Tudi potapljati smo se naučili. Najbolj pogumni smo se odpeljali en velik krog na banani. Čas smo namenili tudi športni prehrani, da bomo lažje začeli novo odbojkarsko sezono. Seveda brez atraktivnega tekmovanja skokov v vodo, pa zaključnega turnirja in krsta novih odbojkarjev tudi letos ni šlo. Res smo ponosni na naše novopečene odbojkarje in odbojkarice,«  je tabor povzela Vraberjeva, ki je imela na Krku precej pomoči tudi v mlajših klubskih kolegicah Lani Slapnik, Neži Skvarča , Špeli Lužovec in Ani Pibernik.

  Skupini sta se zadnji dan tabora podali še na izlet v Malinsko, kjer so se odbojkarji izkazali tudi kot zelo dobri plesalci. Morski tabor se je, kot vsako leto, znova odvil prehitro, a so si otroci ob glasnem prepevanju na poti domov in nekoliko žalostni ob slovesu obljubili, da se na morje skupaj vrnejo tudi prihodnje poletje. Do takrat pa jih čaka še lepo število treningov in prvenstvo v mlajših kategorijah.