Calcitovci že začeli s prijateljskimi tekmami

  Odbojkarji Calcit Volleyja so z izjemo Jana Klobučarja, ki je s slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Ljubljani, in Hamisha Hazeldena, ki ima težave z ramo, že v polni zasedbi. Varovanci Matije Pleška so že odigrali dve pripravljalni tekmi, v soboto jih čaka še tekma s Salonitom doma, v začetku prihodnjega tedna pa v gosteh dve tekmi s Padovo.

  Ker manjkata Jan Klobučar in Hamish Hazelden, ki je v Kamniku že od 18. avgusta, a ima težave z ramenom, zato se še ni dotaknil žoge, sta na pomoč na treningih priskočila tudi Miha Okorn in Gregor Frece, nadarjeni dvojec kamniške druge članske ekipe. »Oba moram pohvaliti, sta zelo prizadevna in sta nam v veliko pomoč,« je nadarjena igralca pohvalil trener Calcit Volleyja, Matija Pleško.

  Svojo prvo pripravljalno tekmo v novi sezoni so Kamničani odigrali že prejšnji teden, vendar je bil to s Kranjčani bolj skupni trening kot prava tekma, zato pa so z ekipo SK Zadruga Aich/Dob preizkusili nekaj kombinacij. Rezultat seveda ni bil v ospredju. Mimogrede, slovenski podprvaki so zmagali s 3:1.

  »Ves čas smo veliko menjavali in igrali v mešani zasedbi. Preizkusili smo veliko stvari, tudi različnih kombinacij. Vidi se, da je ekipa na novo sestavljena in da je še veliko stvari, ki jih bo treba na igrišču začutiti, kajti deset novih igralcev je res veliko. Smo še na začetku, vendar se določene smernice, na katerih bo treba še več delati, že kažejo. Določene zadeve so dobre, in ko bomo v polni zasedbi, bomo imeli še kakšno kombinacijo več. Ni mi sicer najbolj všeč, da je Klobučar v reprezentanci na mestu libera, veliko smolo pa ima Hazelden, ki ima poškodovano ramo,« je o trenutnem poteku priprav povedal Pleško.

  Dobra stran začetka priprav je tudi, da je ekipa, kot rečeno z izjemo Klobučarja in Hazeldena, praktično že v polni zasedbi, tako da se bodo igralci do začetka sezone dobro spoznali med sabo. »Veliko smo se že pogovarjali o načinu dela, sistemu, ki ga bomo igrali in na tem zdaj gradimo. Čaka nas še veliko trenažnega procesa, vmes tudi veliko število tekem. Tako bomo v soboto dopoldne doma igrali s Salonitom, v začetku drugega tedna, v torek in sredo pa bomo v Padovi igrali dve tekmi s tamkajšnjim A-ligašem. Od vseh tekem bomo skušali čim več odnesti, sicer pa do začetka prvenstva načrtujemo okoli 15 tekem,« je še dodal kamniški strateg.

  Zadnji test pred 5. oktobrom, ko bodo v prvem krogu državnega prvenstva gostili povratnika med najboljše slovenske klube, Fužinar SijMetal, bodo imeli zadnji vikend v septembru ob 75-obletnici OK Kamnik.