Do začetka sezone okoli 15 pripravljalnih tekem

  Dan po začetku priprav ženske vrste Calcit Volleyja so svoj prvi trening v novi sezoni imeli tudi odbojkarji Calcit Volleyja. Od lanske sezone sta v kamniški ekipi le še Nik Mujanović in Jan Klobučar, ki je na pripravah slovenske reprezentance, vsi drugi so novinci. Trener ekipe ostaja Matija Pleško, njegov pomočnik pa bo Jurij Žavbi.

  Za razliko od ženske ekipe, pri katerih bo uvodnih treningih v novo sezono manjkalo pet igralk, je bila prisotnost igralcev v Pleškovi četi bolj številčna. Ob reprezentantu Klobučarju ni bilo le še Kolumbijca Daniela Aponza in Avstralca Hamisha Hazeldena, ki sta z reprezentančnimi obveznostmi že končala, kamniški ekipi pa se bosta pridružila z nekajdnevno zamudo. To pomeni, da so bili ob Mujanoviću, ki ga sredi septembra čaka evropsko prvenstvo do 20 let, na prvem treningu še oba podajalca Miloš Arsenoski in Uroš Planinšič, sprejemalci Luis Tomas Sossa Sierra, Jure Okroglič in Dino Vinkovič, blokerja Uroš Pavlović in Luka Lazar ter prosti igralec Alan Košenina.

  »Glede na to, da je veliko novincev, je dobro, da bo večina prisotna od prvega dne. Fantje so bili čez poletje aktivni, tako da bomo zelo kmalu delali tudi z žogo. Do začetka prvenstva je dober mesec dni in pol, seveda pa si želimo biti čim prej uigrani, ampak prehitevati tudi ne smemo. Počasi bomo gradili svojo igro. Določiti bomo morali svoje smernice, svojo igro in potem bo treba delati v dvorani, da bom čim bolje zgledali na igrišču. Dobro je, da imamo praktično na vseh igralnih mestih alternativo, se pa vsekakor strinjam z Gregorjem Rozmanom, da naj bo čim manj poškodb, čeprav vemo, da je tudi to sestavni del igre. Konkurenca za mesta v ekipi bo velika, to pa je samo dobro,« je po prvem treningu dejal Matija Pleško, ki mu bo letos pri delu pomagal Jurij Žavbi. Z njim sta že sodelovala v ACH Volleyju, del strokovnega štaba bo tudi Ako Karimi. Dozdajšnji pomočnik, Gašper Ribič pa se bo posvetil mlajšim.

  Normalno je, da se v začetku sezone postavijo tudi tekmovalni cilji. »Seveda imamo svoje cilje, vendar želim, da to ostane bolj zadeva slačilnice. Morali bomo biti pridni na treningih in čim boljši na tekmi, če bomo v tem uspešni, bodo prišli tudi rezultati. Ne želim pa dajati kakšnih velikih izjav, da pa se želimo boriti za najvišja mesta, ni skrivnost.«

  Ker je v ekipi veliko novincev, bodo Kamničani v pripravljalnem obdobju odigrali okoli 15 tekem. Prva bo na sporedu že 24. avgusta, ko se bodo pomerili s kranjskim Triglavom, med drugim bodo igrali še s Črnučami, Dobom, Salonitom, ACH Volleyjem na Skerbinjekovem memorialu, zagrebško Mladostjo, na turnirju v Kranju, verjetno švicarskim Näfelsom, kjer je zdaj trener Matjaž Hafner, ter še v Padovi. Svojo zadnjo preizkušnjo bodo imeli v začetku oktobra ob 75-obletnici OK Kamnik.

  »Vsakdo bo dobil priložnost, da se dokaže. Nekaj igralcev že poznam, saj sem z njimi že sodeloval, v vsakem primeru pa bomo imeli dovolj prostora in časa, da se spoznamo,« je prepričan Pleško.

  Tudi v letošnji sezoni bodo kamniški odbojkarji ob pokalu CEV, kjer na svojega nasprotnika v tem tekmovanju še čakajo, igrali v srednjeevropski ligi. Podobno kot v ženski konkurenci bo tekmovanje potekalo po turnirskem sistemu. V ligi bo 12 ekip, igralo se bo pet turnirjev, na koncu najboljše štiri ekipe čakata polfinalna obračuna in za konce še veliki finale. Prvi turnir bo od 1. do 3. novembra v Kamniku, nasprotniki pa bodo Mladost Kaštela, Spartak Myjava in Dob.