Miniji uspešni na največjem turnirju na Gorenjskem

    V nedeljo, 19. februarja, se je v Radovljici odvijalo ELAN mednarodno prvenstvo v mini odbojki za deklice in dečke. Organizatorji iz OK Bled, ki so se s turnirjem vključili tudi v vseevropski projekt CEV School Volleyball, so gostili 41 ekip iz vse Slovenije in tujine, med njimi tudi štiri ekipe iz Kamnika.

    Na pustno nedeljo so najmlajši odbojkarji in odbojkarice dobili novo priložnost za dokazovanje. Z vrstniki in vrstnicami so se merili na mednarodnem turnirju v Radovljici, kjer je turnir potekal v kar treh dvoranah, v katerih so tekme potekale na 12 igriščih. Največjega odbojkarskega dogodka na Gorenjskem v zadnjih letih se je udeležilo kar 41 ekip iz Slovenije in Hrvaške, vse so odigrale najmanj tri tekme.

    Priložnost, da so na tekmah lahko prikazale svoje znanje, so dobile tri ekipe Calcit Volley, ki so za dobro voljo izrabile tudi dejstvo, da je turnir potekal na pustno nedeljo. naši postavi je bilo nekaj prikupnih pustnih šem.

    Mlade Kamničanke so se zelo izkazale z dobro igro in posegle po visokih uvrstitvah. Druga ekipa je šele v četrtfinalu klonila proti zasedbi domačink. Še uspešnejša je bila prva ekipa Calcit Volley, ki se je v finalu borila celo za naziv najboljše ekipe na prvenstvu, a je morala priznati premoč odbojkaricam Formisa. Tretja dekliška ekipa in fantje so se poslovili po rednem delu tekmovanja.

    Mladim kamniškim odbojkaricam in odbojkarjem čestitamo za borbene nastope, organizatorjem pa za odlično pripravo turnirja!