Dobljani v spremenjeni zasedbi čakajo Kamničane

    Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v četrtek, ob 18. uri, v Pliberku igrali prvo polfinalno tekmo srednjeevropske lige proti domači SK Zadrugi Aich/Dobu. Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo, ob 20. uri, v Kamniku. V drugem polfinalu bosta danes igrala Merkur Maribor in ACH Volley.

    V soboto so Kamničani z eno boljših iger v letošnji sezoni v tekmi državnega prvenstva v dobri uri premagali soboško Panvito Pomgrad. Čeprav si vsi igralci zaslužijo pohvale za dobro predstavo, je izstopal mladi korektor Nik Mujanović, ki je v treh nizih dosegel 24 točk in to ob 75-odstotni učinkovitosti v napadu.

    »To so tekme, v katerih se od Calcita pričakuje zmaga, toda če želiš priti do nje, moraš igrati točko za točko, se držati taktičnih navodil, kar se je tudi zgodilo. Bili smo nevarni na servisu, kar nam je olajšalo delo v bloku in obrambi, na visoki ravni je bila tudi borbenost. Nik pa je samo dokazal, da je sposoben igrati na visoki ravni,« je o sobotni tekmi proti Sobočanom dejal Jurij Žavbi, trener kamniške ekipe.

    Zadnje tri zmage pod vodstvom Žavbija so dobra napoved tudi za polfinalni obračun z Dobljani, ki so jih v začetku letošnje sezone trikrat že premagali. Dvakrat v predkrogu pokala CEV, 3:1 v Pliberku in 3:2 v Kamniku, kjer je bilo 3:2 tudi na prvem turnirju srednjeevropske lige. V avstrijskem prvenstvu je SK Zadruga Aich/Dob v soboto izgubila v derbiju za drugo mesto proti Hartbergu.

    »Ne skrivamo, da je v srednjeevropski ligi naš cilj uvrstitev v finale, zato bo za nas že prva tekma v Pliberku zelo pomembna. Dobro je, če ekipa že na prvi tekmi dokaže, da je boljša od svojega nasprotnika. Vendar pa so zdaj Dobljani v drugačni zasedbi, kot so bili v začetku sezone. Imajo novega podajalca, prav tako so zamenjali korektorja, nov je tudi sprejemalec, zato se moramo nanje pripraviti popolnoma na novo. V nedeljo so imeli igralci prosto, v ponedeljek pa smo začeli s pripravo na Dobljane,« je pred četrtkovo tekmo še dejal Žavbi.