Ciljajo na finale

    Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v povratni polfinalni tekmi Pokala Slovenije v sredo, ob 20. uri, gostile novogoriški GEN-I Volley. V prvi tekmi so Kamničanke v gosteh zmagale s 3:0 (-18, -17, -16), tako da za uvrstitev v finale potrebujejo le še dva osvojena niza. Tekma med SIP Šempetrom in Novo KBM Branikom bo na sporedu danes, v prvi so doma slavile Mariborčanke s 3:0.

    Slovenske državne in pokalne prvakinje so v sobotni prvenstveni tekmi potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, čeprav jih do konca čakata še dve tekmi z Novo KBM Branikom. Do zmage proti Formisu so prišle ob dobri igri, tudi brez nekaterih nosilk igre, svoj debi v prvi postavi kamniške ekipe pa je imela 16-letna Adriana Vukojević.

    »Ker so pred nami odločilne tekme sezone, moramo na voljo imeti vseh 14 igralk, zato morajo priložnost dobivati tudi igralke, ki morda niso nosilke igre. Veseli me, da so jo v soboto dobro izkoristile in da nismo imeli težav. Cilj je bil, da tekmo dobimo s 3:0 in si zagotovimo prvo mesto po rednem delu prvenstva, kar bo v končnici zagotovo velik plus za našo ekipo,« je o sobotni, že devetnajsti zmagi v domačem prvenstvu, dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki so na dobri poti, da 11. marca v Velenju branijo lanskoletno pokalno lovoriko.

    »V tem trenutku bo to najbolj pomembna tekma in preprosto si ne smemo dovoliti spodrsljaja. Zagotovo bomo tekmo vzeli resno, tako kot se za polfinale Pokala spodobi, poleg tega je nasprotnik GEN-I Volley, ki je spoštovanja vredna ekipa. Vemo, kaj nam tekma prinaša in temu bo vse podrejeno,« si nobenega neljubega presenečenja ne želi Rozman.

    Tekma z Novogoričankami bo tudi zadnja pred serijo kar petih zaporednih tekem proti Novi KBM Braniku. Dveh v domačem prvenstvu, ena od njih bo zaostala tekma 13. kroga, ki bo na sporedu že v petek, druga pa tekma zadnjega kroga, dveh v polfinalu srednjeevropske lige in kot prvi vrhunec sezone še 11. marca v finalu Pokala Slovenije v Velenju. Toda tako Kamničanke kot Mariborčanke morajo uvrstitev v finale še potrditi.