Na Poljsko s svojimi načrti

  Slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja so do zdaj že dvakrat igrale v ligi prvakinj, obakrat so bile vanjo uvrščene neposredno, v letošnji sezoni morajo igrati kvalifikacije. Njihova zadnja ovira je poljska ekipa LKS Commercecon Lodž, s katero se bodo prvič pomerile v torek ob 20.30 v Lodžu, povratna tekma pa bo na sporedu prihodnjo sredo, 14. oktobra, ko bodo v Kamniku gostile Poljakinje.

  Kamničanke so se v drugi krog kvalifikacij uvrstile za zeleno mizo, saj sta bili tekmi z zagrebško Mladostjo odpovedani. V taboru aktualnih hrvaških prvakinj  je bilo namreč nekaj igralk pozitivnih na testu za COVID-19. Toda na podoben način so do drugega kroga prišle tudi Poljakinje, ki bi morale obe tekmi z izraelsko ekipo Hapoel Kfar Saba.

  »Veliko raje bi videli, če bi do obeh tekem prišlo, že zato, ker bi lahko v podobnem položaju bili mi, po drugi strani pa bi bil to dober test za našo ekipo, saj nam primanjkuje težkih tekem. Manjka nam tudi še malce več tekmovalnega ritma, toda po drugi strani veliko treniramo, na srečo pa imamo veliko izenačenih igralk,« zaradi odpovedanih tekem z Zagrebčankami ni bil najbolj zadovoljen Aljoša Jemec, tako kot ni bil najbolj zadovoljen s predstavo njegovih varovank v prvem nizu zadnje prvenstvene tekme proti ATK Grosuplju.

  »Še enkrat več se je pokazalo, kako pomembno je, kako vstopiš v igro. Mi v prvem nizu nismo vstopili, kot bi morali, kot smo se dogovorili in potem se zgodi, kar se nam je zgodilo v prvem nizu. Veseli pa me, da so dekleta hitro odgovorile na najboljši možni način in naslednje tri nize smo odigrali korektno tekmo,« je Jemec nekaj besed namenil še sobotni zmagi v domačem prvenstvu.

  Ali so njegove varovanke podzavestno že razmišljale o torkovi tekmi v Lodžu? »Res je, da smo se o Poljakinjah že pogovarjali, tudi določene taktične zadeve že uigravali in preizkušali, ampak mislim, da to ni vplivalo na naš slabši začetek,« je odgovoril trener Kamničank, ki je nekaj informacij o LKS Commercecon Lodžu dobil tudi s strani nekdanje igralke Calcit Volleyja, Eve Mori. Kapetanka slovenske reprezentance je minulo sezono igrala prav v Lodžu, s katerim je v predčasno končanem poljskem prvenstvu tekmovanje končala na tretjem mestu.

  »Nekaj informacij imamo, kot rečeno smo tudi že proučili njihovo igro, tako da na Poljsko ne bomo šli nepripravljeni. Tudi Poljakinje niso veliko menjale svoje ekipe, nova je organizatorka igre, saj je Eva Mori odšla v Turčijo, nova je tudi korektorica, jedro ekipe pa je ostalo. Zagotovo gre za zelo dobro ekipo, vemo pa, da je poljska klubska ženska odbojka tako kot tudi moška v samem evropskem vrhu. Vsekakor je vloga favoritinj na strani Lodža, vendar se nikakor ne mislimo predati. Tudi mi imamo svoje načrte.«

  Toda ne glede na to, kako se bo končala tekma v Lodžu, bo do odločitve prišlo v Kamniku. »Da, to je res, predvsem pa bomo morali že v prvo tekmo vstopiti sproščeno in samozavestno. Moramo zaupati samim sebi, določeno kakovost imamo, dejstvo pa je, da bomo morali v vseh elementih igre narediti korak naprej, če bomo želeli presenetiti Poljakinje,« je pred odhodom na Poljsko še dejal Jemec.

  Kamničanke so v Lodž odšle v nedeljo ponoči z avtobusom, v ponedeljek zvečer pa bodo že imele prvi trening. Še eden jih čaka na dan tekme, zvečer pa se bodo pomerile s trenutno šestouvrščeno ekipo poljskega prvenstva. V soboto je Lodž doma izgubil z ekipo Kalisz z 2:3, v drugem krogu je v gosteh premagal Joker Swiecie, v prvem pa je prav tako doma izgubil z Bielsko-Bialo z 0:3. Trener ekipe je Italijan Giuseppe Cuccarini, najbolj nevarne igralke pa so poljska reprezentančna korektorica Katarzyna Zaroslinska-Krol, srbska reprezentančna sprejemalka Katarina Lazović, poljska reprezentančna sprejemalka Aleksandra Wojcik in nekdanja srbska reprezentančna blokerka Nadja Ninković. Namesto Morijeve je v vlogi organizatorke igre nizozemska reprezentantnka Britt Bongaerts.