Za konec še zmaga proti Framu

    Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v devetem krogu 2. DOL za moške v dvorani OŠ Stranje premagali SiPlayer Fram s 3:0 (14, 22, 18). Z osmo zmago v prvenstvu so tekmovanje končali na drugem mestu. Pred njimi je le Korvolley Mislinja, ki je v zadnjem krogu v gosteh v Murski Soboti izgubila z 2:3.

    Čeprav so varovanci Gašperja Ribiča po sobotnem porazu v Mislinji ostali brez možnosti, da bi osvojili prvo mesto in se uvrstil v 1B. ligo, so odločno vstopili v tekmo s Framom. Zanje je bila to hkrati tudi zadnja preizkušnja pred zaključnim turnirjem mladinskega državnega prvenstva, ki jih v soboto in nedeljo čaka na Ravnah na Koroškem. V prvem nizu so popolnoma nadigrali gostujočo ekipo, ki je v drugem vzpostavila ravnotežje, tretji pa je bil spet v znamenju Kamničanov.

    Tekmo so začeli Urban Blaževič na podaji, Nik Mujanovič in Miha Okorn na sprejemu, v bloku sta bila Ambrož Poljanšek in Rok Podbregar, na mestu korektorja Gregor Frece in na mestu prostega igralca Marko Medved. V drugem in tretjem nizu sta v igro vstopila tudi Teo Podobnik in Nik Drnovšek, ob koncu tretjega niza pa sta priložnost dobila še Žiga Koncilija in Mark Uršič. Tokrat ni igral le Nejc Kregar.

    »Pohvaliti moram fante, ki so resno vstopili v tekmo in jo tudi brez večjih nihanj v igri tudi končali. Vsekakor si za končno drugo mesto zaslužijo vse čestitke. Zagotovo je bila to tudi dobra priprava za sobotni zaključni turnir, ki bo na Ravnah na Koroškem in tudi na njem imamo visoke cilje,« je po tekmi dejal Gašper Ribič, trener druge ekipe Calcit Volleyja.