Kamniški kadeti za peto mesto, v mali odbojki za deveto

    Minuli konec tedna so v dvorani OŠ Stranje kadeti Calcit Volleyja gostili enega od dveh polfinalnih turnirjev državnega prvenstva. Žal se oslabljeni kamniški zasedbi ni izšlo vse po načrtih, tako da jih zdaj čaka boj za končno peto mesto. Turnir bo v Novem mestu. V dvorani OŠ Stranje je potekal tudi turnir za mesta v mali odbojki. Odbojkarji Calcit Volleyja so bili na njem uspešni, osvojili so drugo mesto, tako da bodo to soboto gostili turnir za končno 9. mesto v tem tekmovanju.

    Kadeti Calcit Volleyja so že z uvrstitvijo v polfinalni turnir dosegli lep uspeh, kajti zaradi zakona o športu, ki igralcem ne dovoljuje igrati več kot za dve kategoriji, zanje ne morejo igrati Nik Mujanovič, Miha Okorn in Gregor Frece, s katerimi bi se zagotovo vmešali v boj za najvišja mesta. Čeprav so na polfinalnem turnirju dali vse od sebe, to ni bilo dovolj za napredovanje na finalni turnir. V prvi tekmi so jih z 2:0 (15, 19) premagale Braslovče, v repasažu pa je bila z 2:0 (20, 18) boljša še Krka. Zaradi odsotnosti prvega trenerja Jureta Sitarja je ekipo vodil Danijel Habjan, ki je lahko računal na Eneja Sladiča, Jašo Skvarča, Gašperja Babnika, Aljaža Klemena, Timoteja Krta, Maja Koncilijo, Jureta Burkeljco, Maja Novaka, Jakoba Drolca, Luko Blaževiča, Anžeta Vrhovnika in Jako Albiča.

    Prvo mesto na turnirju so osvojile Braslovče, ki so bile boljše tudi od Merkur Maribora. Mariborčani so po zmagi nad Krko v svoji prvi tekmi in porazu z Braslovčami v odločilni tekmi repasaža še drugič premagali Novomeščane, ki bodo priredili turnir za končno peto mesto. Potekal b v soboto, 12. junija, Kamničane pa v prvi tekmi čaka obračun z Ljubljano Volley, drugi par pa je Krka – Montaža Škerjanc.

    V dvorani OŠ Stranje je bil v soboto na sporedu tudi turnir v mali odbojki. Mladi Kamničani so pod vodstvom Jerneja Smrekarja v prvi tekmi premagali Go Volley z 2:0 (23, 0), vendar so Novogoričani nastopili v nepopolni zasedbi, tako da so avtomatično izgubili drugi niz. V drugi tekmi so Hoče z 2:0 (8, 12) premagale Kočevje, tako da je o neposrednem napredovanju na turnir za končno deveto mesto odločala tekma med domačimi odbojkarji in Hočani. V izenačenem dvoboju so z 2:1 (-19, 27, 17) zmagali gostje. Navkljub temu porazu pa bodo Kamničani v soboto vseeno imeli priložnost, da državno prvenstvo končajo kot deveti, saj so v zadnji tekmi repasaža z 2:0 (23, 12) premagali Kočevje. V soboto bodo v Stranjah gostili ACH Zmajčki I, drugi par pa bo med Hočami in Ve4Pet Triglavom.

    »Žal smo spet igrali v nepopolni zasedbi, kar se nam je zagotovo poznalo v igri. Prepričan sem, da bi lahko premagali tudi Hoče. Upam, da bomo vsaj v soboto lahko igrali z vsemi, sicer pa smo najboljšo igro prikazali na tekmi proti Kočevju,« je po turnirju dejal Jernej Smrekar, trener kamniške ekipe v mali odbojki.