Kamniški kadeti peti v Sloveniji

  Kadeti Calcit Volleyja so v nedeljo na turnirju za uvrstitev od petega do osmega mesta premagali Korvolley Mislinjo z 2:1 (-19, 15, 11), nato pa še Kočevje z 2:0 (11, 17) in sezono končali na petem mestu. Naslov državnega prvaka je osvojil Fužinar SijMetal.

  Za varovance Klemna Hribarja so bili pred tremi tedni na polfinalnem turnirju usodni kadeti Alpacem Kanala, ki so jih premagali v prvem krogu z 2:1, nato pa še v finalu repasaža z 2:0, tako da jim je preostal boj za peto mesto. Prvo tekmo proti Mislinjčanom so slabo začeli, nezbrano in velikim številom lastnih napak, zato pa je bilo nadaljevanje popolnoma drugačno. Zanesljivo so dobili drugi niz, dokaj prepričljivo so slavili tudi v tie-breaku, v tekmi za peto mesto pa Kočevju niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se jim približalo.

  Za kadete Calcit Volleyja so v letošnji sezoni igrali: Jon Jensterle, Nejc Okorn, Nal Česen, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Žiga Tome, Erazem Šoštar, Urban Pate, Timotej Pavlinac, Blaž Testen, Žiga Sporn in Jernej Lenič.

  Tudi v letošnji sezoni so prvo mesto osvojili kadeti Fužinar SijMetala, ki so v polfinalu ugnali SIP Šempeter z 2:0 (20, 13), v finalu pa i-Vent Maribor s 3:1 (23, 24, -17, 20). Tretji je bil po zmagi nad Alpacem Kanalom z 2:1 (-19, 24, 10) SIP Šempeter.

  Kadetinje Calcit Volleyja so sezono končale na dvajsetem mestu, na zadnjem turnirju za uvrstitev od 17. do 20. mesta so po porazu s Korvolley Mislinjo z 0:2 (-23, -19) izgubile še z Novo KBM Branikom z 0:2 (-14, -13).

  Pod vodstvom Špele Lužovec so v letošnji sezoni za kadetinje Calcit Volleyja igrale: Hana Gašperlin, Neja Železnik, Zarja Vister, Evelin Flis, Tajda Adrovič Flisar, Monika Sitar, Zara Premk, Dženana Hamidović, Ella Čataković, Vita Kotnik, Jovana Goljović, Zoja Somrak, Eva Albić, Hana Varcar, Allegra Vučurević.