Kamniški ekipi v mali odbojki do petega mesta

    V soboto je v Stranjah potekal turnir od petega do osmega mesta v državnem prvenstvu v mali odbojki za dečke. Vse pohvale si zaslužijo odbojkarji Calcit Volleyja, ki so po zmagi nad Panvito Pomgrad z 2:1 (17, -23, 12), slavili še v tekmi za peto mesto protie i-Vent Mariboru z 2:0 (21, 17). Na petem mestu so državno prvenstvo končale tudi kamniške odbojkarice v mali odbojki, ki so po zmagi nad Slovenj Gradcem I z 2:0 (18, 22) premagale še Izolo. Tudi njo z 2:0 (23, 14).

    Varovanci Žive Cof so tako na najboljši možni način vrnili Mariborčanom za poraz na polfinalnem turnirju, ko so z njimi izgubili v prvi tekmi, nato pa jih je v repasažu zaustavil SIP Šempeter, ki je bil boljši še do mariborske ekipe.

    »Vsi fantje so pokazali, kako pridno so trenirali čez celotno sezono, veseli me, da so v tem času zelo napredovali, v torek pa nas čaka zaslužen paintball,« je po dveh zmagah v Stranjah dejala Živa Cof.

    Naslov državnih prvakov v tej kategoriji je osvojila Brezovica.

    Dobre volje so sezono končale tudi varovanke Katarine Vraber, ki so hitro pozabile na poraza na polfinalnem turnirju. V obeh tekmah so bile boljše nasprotnice in zasluženo osvojile končno peto mesto. Naslov državnih prvakinj je osvojil Vital Ljubljana I. V konkurenci deklic v mali odbojki so igrale še tri ekipe Calcit Volleyja, ki sicer niso končale pri vrhu, vendar so na vseh tekmah prikazale veliko mero borbenosti, predvsem pa veliko željo po napredovanju.