Kamniške mladinke sezono začele z dvema zmagama

    • Mladinke Calcit Volleyja so na prvem turnirju v prvi mladinski ligi – zahodna skupina, ki je bil v nedeljo v Kranju, obakrat zmagale. V prvi tekmi so z 2:0 (20, 12) premagale ATK Grosuplje, več težav pa so imele s kranjskim Triglavom, saj so njegov odpor strle šele v tretjem nizu. Končni izid je bil 2:1 (-18, 23, 10) za Calcit Volley.

    V prvi tekmi proti Grosupeljčankam varovanke Tjaše Gadža niso imele večjih težav. Za mladinsko sta igrali tudi Neja Čižman in Ula Gorjup, sicer članici prve članske ekipe Calcit Volleyja, manjkala je Maša Pucelj. V drugi tekmi so Kranjčanke prvi niz dobile na 18. točki, v napetem drugem nizu pa so bile v končnici vendarle boljše Kamničanke, ki v tretjem niso več dovolile presenečenja.

    »V prvi tekmi smo zelo dobro izvajali začetne udarce, zato tudi nismo imele večjih težav na poti do zmage. So pa se v drugi pojavile težave na sprejemu in zaključevanju v napadu, ko smo naredile preveč lastnih napak. Poznalo se je, da dekleta niso uigrane, saj je podajala Ula Gorjup iz prve ekipe. Na koncu smo igro izboljšale in prišle do minimalne zmage. Ekipa kaže potencial, bo pa potrebno še veliko dela in več uigravanja,« je po turnirju dejala Tjaša Gadža, trenerka kamniške mladinske ekipe.

    Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Neja Čižman, Ula Gorjup, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Allegra Vučurević, Kristina Stupar, Alexandra Stupar, Špela Butalič, Neža Sitar, Adriana Vukojević, Nina Sitar, Zoja Somrak, Anamarie Štern, Mia-Marija Vravnik.