Deklice napredovale v svoji igri

    V Ljubljani je bil v soboto na sporedu turnir tretjega kroga v mali odbojki za deklice. Odbojkarice Calcit Volleyja so sicer obakrat ostale praznih rok, vendar so obakrat prikazale dobro igro. Več uspeha so v soboto imeli dečki prve kamniške ekipe, ki so prišli do treh zmag, enkrat je slavila tudi druga ekipa Calcit Volleyja.

    V kvalifikacijski skupini D so kamniške deklice v prvi tekmi ljubljanskega turnirja izgubile z domačim Vitalom I z 0:2 (-15, -14), bližje uspehu pa so bile v tekmi proti ekipi Prochrom Bled. Tekmo so izgubile z 1:2 (-21, 22, -6). Po do zdaj štirih odigranih tekmah so Kamničanke na tretjem mestu z eno zmago, naslednji turnir bo prihodnji teden v Kranju.

    »Čeprav smo obe tekmi izgubile, so deklice prikazale boljšo igro kot na prvem turnirju pred tremi tedni in to je tisto, kar me najbolj veseli,« je po turnirju dejala trenerka Katarina Vraber, ki je v Ljubljani igrala v postavi: Eva Albič, Jona Golob, Lina Alilović, Neža Dimec, Julija Hubad, Zoja Merše, Noemi Hurwits, Lana Špetič, Jovana Jovanovska in Kim Kokošar. 

    Na dobri poti, da se uvrstijo v A ligo, je prva ekipa kamniških dečkov v mali odbojki. V kvalifikacijski skupini B je pred njimi le KekoOprema Žužemberk, ki ima 14 točk in tudi dve tekmi več, Kamničani so pri desetih točkah. V soboto so Žužemberčanom vrnili za poraz v prejšnjem krogu in jih premagali z 2:1 (19, -18, 24). Kamničani so bili uspešni še dvakrat, po zmagi nad Žužemberčani so bili z 2:0 (14, 23) boljši še od ekipe G Volley, v klubskem obračunu pa so drugo ekipo Calcit Volleyja premagali z 2:0 (10, 18). Druga kamniška ekipa je pred tem ostala praznih rok tudi proti ekipi G Volley z 0:2 (-12, -20) in KekoOpremi Žužemberk z 0:2 (-13, -18).

    V soboto, 26. novembra, bo turnir v Novi Gorici.