Dvoboj dveh Kamničanov dobil Ribič

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga 2. DOL za moške v gosteh premagali Vet4Pet Triglav s 3:2 (-23, 22, -17, 18, 10). V prihodnjem krogu bodo Kamničani spet gostovali, tokrat že v petek, 18. novembra, ob 20.30 uri v Mariboru. Njihov nasprotnik bo Merkur Maribor II.

  Vet4Pet Triglav – Calcit Volley II  2:3 (23, -22, -17, 18, -10)

  Kranj – Športna dvorana Planina, gledalcev 30, sodnika: Cinac, Slatič.

  Vet4Pet Triglav: Radosavljević, Primšar, Kalan, Mohar, Kordež, Karničar, Urana, Šarec, Pavlin, Sokol, Verbič (L), Tavčar. Trener: Aleš Hribar.

  Calcit Volley II: Podbregar, L. Blaževič, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, U. Blaževič, Burkeljca, Novak. Trener: Gašper Ribič.

  Že tako so tekme med kranjskimi in kamniškimi odbojkarji, ne glede na to, kje igrajo, vedno zanimive, tokratna pa je bila še toliko bolj zato, ker kranjsko drugo ekipo vodi Aleš Hribar, nekdanji prvi trener prve ekipe Calcit Volleyja, ki je bil nekaj sezon tudi pomočnik Gašperja Ribiča. Izkušenejši Ribič, ki v letošnji sezoni spet vodi drugo ekipo Calcit Volleyja in skrbi za mladinski pogon v kamniškem klubu, se je v Kranju veselil še pete zmage v sezoni, prvič pa so bili njegovi varovanci ob točko.

  Kamničani so tekmo začeli v postavi v postavi Nik Drnovšek, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Marko Medved na liberu. V igro je v drugem nizu namesto Nika Drnovška vstopil Urban Blaževič in odigral niz in pol. potem pa se je vrnil na podajo Drnovšek. Občasno je na servis namesto Jureta Burkeljce prihajal v igro Jakob Drolc. En del četrtega niza je namesto Gregorja Freceta priložnost dobil tudi Rok Podbregar, ki se je v igro vrnil tudi v petem nizu, le da na mestu srednjega blokerja. V kamniški ekipi sta bila še Luka Blaževič in Maj Novak.

  V izenačenem prvem nizu si nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti, v boljšem izhodišču pred vstopom v končnico pa so bili Kranjčani, ki so povedli z 22:20. Na 23. točki so Kamničani izid izenačili, toda po polminutnem odmoru Hribarja so njegovi varovanci dosegli dve zaporedni točki. V drugem nizu so domači odbojkarji prvi prišli do nekaj večje prednosti (14:10), vodili so tudi še s 16:12, z delnim izidom 10:1 pa so kamniški odbojkarji povedli z 22:17. Vendar jim to še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti domačini so izid na 22. točki izenačili, do njihovega vodstva z 2:0 v nizih pa le ni prišlo.

  Drugi niz je minil v znamenju gostujoče ekipe, ki je na šesti točki ulovila domačine, nato pobegnila na 11:7 in brez večjih težav tudi osvojila niz. V četrtem nizu so Kranjčani dosegli kar deset zaporednih točk, visokega vodstva (11:3) pa ni več izpustila iz rok, tako da je o končnem zmagovalcu dvoboja odločal peti niz. Bolje so ga začeli varovanci Gašperja Ribiča, ki so povedli s 4:0, na menjavo strani pa so odšli s prednostjo petih točk. Takšna je bila tudi razlika ob koncu niza, ko so odbojkarji Calcit Volleyja izkoristili že prvo zaključno žogo.

  »Pričakoval sem težko tekmo, kar se je na koncu tudi pokazalo. Triglav je na domačem terenu zelo neugodna ekipa. Prikazali so zelo borbeno igro. Mi pa smo glede na to, da smo v zadnjem obdobju trenirali okrnjeno (bolezni, šolske obveznosti, …) lahko zadovoljni, da nam je uspelo zmagati. Moramo pa se zavedati, da brez treniranja ne moreš igrati dobre odbojke,« je po zmagi svojih varovancev dejal Gašper Ribič.