Kamniške mladinke prvo ligo začele z zmago

    S turnirjem v Kranju so mladinke Calcit Volleyja začele z letošnjim državnim prvenstvom v 1. ligi, v kateri branijo lanskoletni naslov. V prvi tekmi zahodne skupine so po hudem boju ugnale domači Triglav z 2:1 (-23, 23, 13), v drugi pa so brez večjih premagale Šentvid z 2:0 (11, 13). Žal je bil to tudi prvi in zadnji turnir pred prekinitvijo, kdaj se bo prvenstvo nadaljevalo, pa se v tem trenutku še ne ve.

    Varovanke Katarine Vraber so v Kranju nastopile v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj je pred dobrim tednom svojo odbojkarsko pot končala Veronika Povh, prav tako ni bilo Zale Krašovec, ki je bila v karanteni. Vse to je vplivalo na to, da so predvsem proti Kranjčankam imele veliko težav, da so v enakovredni tekmi na koncu zabeležile zmago. Domačinke turnirja so v tie-breaku še vodile z 9:7, Kamničankam je uspel preobrat, izkoristile pa so svojo drugo zaključno žogo. Veliko manj težav so imele v svoji drugi tekmi, ko so si v obeh nizih že v začetku priigrale visoko prednost.

    »Končno smo začeli tudi z mladinskim prvenstvom, ki pa je spet pod velikim vprašajem. Upam, da ga bomo speljali do konca. Namreč, že prvi turnir je bil nekoliko prestavljen, saj je manjkala ekipa z Bleda, pa tudi mi nismo bili v popolni zasedbi. Poznalo se nam je, da smo še čisto neuigrane, saj imamo mladinke v klubu razporejene v kar tri ekipe. Verjamem, da bomo pred drugim turnirjem boljše pripravljene in odigrale, tako kot punce znajo,« je po prvem turnirju v mladinskem državnem prvenstvu dejala Katarina Vraber, trenerka kamniške mladinske ekipe.

    Za mladinke Calcit Volleyja so v Kranju igrale: Manja Jerala, Naja Boisa, Zala Špoljarič, Maja Ifko, Tina Topič, Tara Gojak, Anamarie Štern, Inja Uršič, Zala Ivanovič Loparec, Nika Kraševec, Živa Javornik, Neža Sitar.