Pomembna zmaga nad Šoštanjem Topolšico

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške v domači dvorani s 3:1 (21, -19, 18, 13) premagali Šoštanj Topolšico. V prihodnjem krogu, 9. februarja, bodo Kamničani gostovali v Kanalu pri ekipi Salonit Anhovo, že v sredo, 6. februarja, pa se bodo v desetem krogu doma pomerili še z Mladostjo iz Zagreba.

  Calcit Volley – Šoštanj Topolšica   3:1 (21, -19, 18, 13)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar 6, Babkov 3, Lakner 9, Kotnik 11, Štembergar Zupan 18, Ivković 6, Lazar 10. Trener: Aleš Hribar.

  Šoštanj Topolšica: Javornik, Robida 15, Port, Boženk 10, Planinc 12, Pavič 8, Mejal 1, Šoštarič 1, Uršič 7, Koren, Menih (L), Plankelj (L). Trener: Rade Dačović.

  Za Kamničane, ki so se v petek s točko, osvojeno v Pliberku, vendar v temeljito premešani zasedbi, praktično že uvrstili na zaključni turnir srednjeevropske lige, je bila po besedah Aleša Hribarja nocojšnja tekma s Šoštanjčani veliko pomembnejša. Čeprav jim je v drugem nizu nekoliko popustila zbranost, kar so gostje izkoristili, so zasluženo prišli do treh točk, ki jih še naprej držijo na drugem mestu prvenstvene lestvice.

  V prvem nizu se je prvi za polminutni odmor odločil gostujoči trener Rade Dačović, saj so Kamničani s točko Primoža Vidmarja z delnim izidom 6:1 povedli z 9:5. Na servisu je bil Domen Kotnik, ki je imel še tri servise, zato je Dačović pri zaostanku sedmih točk (5:12) vzel še drugi polminutni odmor. Šele po njem so Šoštanjčani po daljšem času spet osvojili točko, toda po asu Jureta Laknerja, ki je bil pred tem uspešen tudi v napadu, je bilo že plus osem za Calcit Volley (14:6). Na servis Denisa Robide in dobri reakciji Primoža Mejala na mreži so se gostje domačinom približali na štiri točke zaostanka (11:15). Še bližje so Kamničanom prišli po njihovi lastni napaki (19:22), ki pa so bili dovolj zbrani, da so izkoristili tretjo zaključno žogo, ko je napako na servisu naredil Jan Planinc.

  Začetek drugega niza je pripadel gostom, ki so na servis Tadeja Boženka prišli do kar petih točk prednosti (6:1), zadnjo je dosegel Planinc, zato je Aleš Hribar vzel že svoj drugi polminutni odmor. Prednost petih točk so Šoštanjčani držali vse do izida 7:12, na servis Jureta Laknerja in z blokom Aleksandra Ivkovića pa so se jim domačini približali le še na točko zaostanka (11:12). Do izenačenja so Calcitovci prišli z blokom Primoža Vidmarja (13:13), do vodstva pa po napaki gostov (14:13). Po še enem polminutnem odmoru so se gostje vrnili v igro in z dvema zaporednima asoma Planinca pred vstopom v končnico niza povedli z 20:17, prednosti pa niso več izpustili iz rok. Z blokom Nejca Uršiča so izenačili izid v nizih.

  V tretjem nizu so prvi do prednosti dveh točk prišli Šoštanjčani (8:6), vendar so domačini, ki jim servis nikakor ni stekel, izid na deveti točki izenačili. Toda po tem izenačenju so gostje spet prišli do dveh točk prednosti, novo izenačenje pa je sledilo na 17. točki, ko je napad gostov končal v avtu. Andrej Štembergar Zupan je po daljšem času poskrbel za vodstvo Calcit Volleyja (18:17), nekaj lažje pa so Kamničani zadihali po dveh zaporednih napakah Šoštanjčanov, ko so prvič v drugem nizu prišli do treh točk prednosti (21:18). Še bližje vodstvu z 2:1 v nizih so bili po asu Luke Lazarja (23:18), ki je z asom tudi končal niz.

  Začetek tretjega niza je pripadel domači ekipi, ki je po novem asu Lazarja gostom pobegnila za štiri točke (9:5), z asom Domna Kotnika že za pet (14:9). Sprejemalec domače ekipe je bil nato uspešen še v napadalni akciji. Na servis Jureta Laknerja so jo Kamničani svojo prednost povečali na devet točk (19:10), kar jim je zagotavljalo mirno končnico in nove tri točke. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Jure Lakner.

  Izjavi po tekmi:

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Čudno bi bilo, če ne bi prišlo do padca zbranosti, saj je bila to naša šesta tekma v osmih dneh. Da, v drugem nizu so gostje pritisnili s servisom, mi smo imeli težave s sprejemom in realizacijo napada, toda v nadaljevanju smo le prišli do svoje igre in zaslužene zmage. Fantom lahko samo čestitam. Zdaj je pred nami nekoliko lažje obdobje, ko bosta le še po dve tekmi na teden.«

  Rade Dačović, trener Šoštanj Topolšice: »Predvsem čestitke Kamničanom za zmago, pa tudi moji ekipi, ki je tri nize držala korak z njimi. Sredi tretjega niza so se domačini vrnili v igro z močnimi servisi, zanje nismo imeli rešitve in tu je edini razlog našega poraza. Ta serija njihovih zaporednih sedmih točk, če se ne motim, nas je danes morda stala tudi zmage.«

   

   

  Komentarji