Kamniške deklice do dveh zmag v Kanalu

    V soboto je bil v Kanalu ob Soči na sporedu prvi turnir v A ligi za deklice v mali odbojki. Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so v zahodni skupini A, so leto 2020 začele z dvema zmagama. V prvi tekmi so z 2:0 (19, 23) premagale TPV Volley Novo mesto, v drugi pa so bile z 2:0 17, 19) boljše še od domačega Neptuna. Naslednji turnir v tej skupini bo na sporedu v soboto, 25. januarja, v dvorani OŠ Stranje.

    Varovanke Katarine Vraber so odlično vstopile v novo leto in v A ligo. Z zelo dobro igro, predvsem to velja za uvodni niz, so mlade Kamničanke na kolena spravile vrstnice iz Novega mesta, še bolj prepričljive pa so bile proti domačinkam. Neptun Kanal je v prvi tekmi turnirja sicer izgubil proti ekipi Ankaran I z 1:2 (15, -16, -17), popolnoma nemočen pa je bil proti kamniški ekipi, ki se je zasluženo veselila še druge zmage na turnirju. Do druge zmage je prišel tudi Ankaran I, ki je z 2:0 (20, 13) ugnal še Novomeščanke.

    V zahodni skupini A sta v A ligi male odbojke še ekipi VOLLEYBALLjubljane in Lubnika iz Škofje Loke.

    Za deklice Calcit Volleyja so na turnirju v Kanalu igrale: Brina Vita Mauhar, Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Nina Sitar, Monika Sitar, Lucija Jelenc, Tajda Adrović, Hana Gašperlin, Neja Železnik, Lea Vidmar, Lara Jamšek Puš, Eva Loparec Ivanović in Naja Ajdarpašić.