Starejši dečki nadaljujejo zmagoviti pohod

    Starejši dečki Calcit Volleyja, ki so kvalifikacije za uvrstitev v 1. ligo državnega prvenstva končali brez izgubljenega niza, so svoj zmagoviti pohod nadaljevali tudi v nadaljevanju tekmovanja. Na prvem turnirju 1. lige so v nedeljo v Kanalu najprej premagali domači Salonit Anhovo z 2:0 (17, 20), nato pa še Brezovico z 2:0 (17, 11). Naslednji turnir bo na sporedu že prihodnjo nedeljo, ko bodo v Stranjah igrali proti ekipama SIP Šempeter in Braslovče.

    Kamniški starejši dečki so turnir v Kanalu odigrali brez Gašperja Babnika, ki bo cel teden odsoten zaradi družinskih obveznosti, vendar se to v njihovi igri ni prav nič poznalo. Na mestu sprejemalca je prvič zaigral Jaša Skvarča, ki je svojo nalogo opravil odlično, tako kot tudi vsi njegovi soigralci. Predvsem to velja za nezaustavljivega kapetana Miho Okorna, Gregorja Freceta, oba blokerja, Jako Albiča in Eneja Sladiča, podajalca Luko Blaževiča in libera Jakoba Drolca. Svojo razpoloženost so potrdili že na uvodni tekmi proti domačemu Salonitu, saj njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila pod vprašajem. Še bolj prepričljivi so bili v obračunu z Brezovčani, ki so v svoji prvi tekmi po hudem boju z 2:1 (19, -23, 18) ugnali Ljubljano Volley. V drugem nizu so odbojkarji Brezovice dosegli celo le 11 točk. Do svoje prve zmage na turnirju je po zmagi nad Salonitom z 2:0 (15, 21) prišla tudi Ljubljana Volley.

    »Pričakovala sem, da bomo imeli težje delo, vendar so fantje obe tekmi odigrali odlično. Njihova odlična igra nam je prinesla dve novi zmagi, ki sta lepa spodbuda za nadaljevanje sezone,« je po dveh zmagah v Kanalu dejala Tanja Božinović, trenerka starejših dečkov Calcit Volleyja, ki je na prvem turnirju računala še na Marcela Kotnika, Marka Piška, Lana Kališnika in Tilna Novaka.

    Na drugem turnirju prvega kroga 1. lige starejših dečkov je bila na turnirju v Braslovčah najbolj uspešna domača ekipa, ki je z 2:0 (23, 18) premagala Maribor, nato pa z 2:0 (16, 11) še Radence. Do ene zmage so v Braslovčah prišli tudi Mariborčani, ki so z 2:1 (8, -19, 7) premagali Šempetrane.