Iz Banja Luke s težko prigarano zmago

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi enajstega kroga srednjeevropske lige v gosteh premagale Banja Luko s 3:2 (27, 21, -12, -20, 6) . Pred zaključnim turnirjem Pokala Slovenije, ko bodo v petek v polfinalu igrale s SIP Šempetrom, čaka Kamničanke še ena tekma. V svoji dvorani bodo v torek ob 20. uri v zaostali tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske gostile ATK Grosuplje.

  Banja Luka – Calcit Volley  2:3 (-27, -21, 12, 20, -6)

  Banja Luka – Športna dvorana Borik, gledalcev 200, sodnika: Bardić, Muha (oba Hrvaška).

  Banja Luka: Ti. Đapa 14, Šorak 18, Švraka, Ta. Đapa, Šakotić, Marković, Vujnić 22, Biberdžić, Kovačević 19, Ivković (L), Glišić 7, Mihajlović. Trenerka: Radmila Marković.

  Calcit Volley: Zbičajnik 2, Kotnik, Mihevc 1, P. Marušič 10, Š. Marušič, Mihalinec (L), Vovk 13, Brulec Kostić 18, Zatković 3, Janežič (L), Charuk 13, Jerala, Kaker 6. Trener: Gregor Rozman.

  Po zmagi nad Šempetrankami, s katerimi se bodo v petek pomerile tudi v polfinalu Pokala Slovenije, v zaostali tekmi šestega kroga domačega prvenstva, so kamniške odbojkarice dva dni pozneje gostovale še v Banja Luki. Pred dobrima dvema mesecema so doma premagale Banjalučanke, ki so do zdaj v srednjeevropski ligi zmagale le enkrat, s 3:1, veliko več težav pa so imele na gostovanju. Z dvema osvojenima točkama so Kamničanke ostale na tretjem mestu srednjeevropske lige.

  Čeprav naj bi Banjalučanke svojo ekipo okrepile s tremi novimi igralkami, se to ni zgodilo, vseeno pa so že v prvem nizu nevarno zapretile Kamničankam. Sonja Vujnić in Milica Šorak sta imeli največ zaslug, da so domačinke aktualnim slovenskim pokalnim zmagovalkam pobegnile za štiri točke (14:10). Toda po polminutnem odmoru so Kamničanke le uredile svoje vrste in s točko Lucy Charuk izid že na 16. točki izenačile. Vseeno so prve do zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih prišle domače odbojkarice. Ostala je neizkoriščena, zato pa je četrto za kamniško ekipo izkoristila Olivera Brulec Kostić.

  Tudi v drugem nizu je bila igra dolgo izenačena, tokrat pa so bile kamniške odbojkarice tiste, ki so prišle do nekoliko večje prednosti. S tremi zaporednimi bloki, dvakrat je bila v tem elementu igre uspešna Ana Marija Vovk, enkrat pa Olivera Brulec Kostić, so domačinkam pobegnile na 11:8. Še bližje zmagi tudi v drugem nizu so bile po uspešnem napadu Polone Marušič (19:15), pred vstopom v končnico pa je Vujnićeva zaostanek svoje ekipe znižala na dve točki (20:22). Da do še ene napete končnice ni prišlo, so poskrbele kar Banjalučanke same, saj so z dvema lastnima napakama Kamničankam omogočile vodstvo z 2:0 v nizih.

  Varovanke Gregorja Rozmana so zelo slabo vstopile v tretji niz, saj so domačinke povedle z 12:3. Rozman je vzel še svoj drugi polminutni odmor, a tudi po njem je Vujnićeva izvajala še tri začetne udarce, pri vodstvu s 15:3 pa so Banjalučanke že lahko slavile zmago v tretjem nizu. Niz je končala Jovana Kovačević.

  V četrtem nizu je bila igra kamniških odbojkaric sicer boljša, vseeno pa so že na začetku niza domačinkam omogočile prednost štirih točk (7:3). Po polminutnem odmoru so se Kamničanke nasprotnicam približale na točko zaostanka (6:7), z uspešnim napadom Tine Kaker pa so po daljšem času spet povedle (12:11). Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvu v tem nizu, kajti na servis Tijane Đape so Banjalučanke spet prišle do štirih točk prednosti (17:13), ki je niso več zapravile. Še več, Jovana Kovačević je, podobno kot v tretjem nizu, končala tudi četrtega.

  Na servis Ane Marije Vovk so v tie-breaku Kamničanke povedle s 6:1, domači ekipi pa ni pomagal niti polminutni odmor trenerke Radmile Marković. Odbojkarice Calcit Volleyja so bile tudi v nadaljevanju dovolj zbrane, da visokega vodstva niso več izpustile iz rok. Z uspešnim napadom Polone Marušič so domačinkam pobegnile že za šest točk (10:4), tekmo pa je z asom končala Zala Zbičajnik.