Kadetinje bo letos vodila Špela Lužovec

  Nekdanja igralka druge ženske ekipe Calcit Volleyja Špela Lužovec, ki je bila lani pomočnica Tjaše Gadža, bo v novi sezoni samostojno vodila kamniško kadetsko ekipo in tretjo ekipo, ki bo igrala v 3. DOL ženske – zahod. Kadetinje bodo svoj prvi turnir imele v nedeljo, 8. oktobra, tretja ženska ekipa pa bo svoj krstni nastop imela v soboto, 14. oktobra, v Portorožu.

  Pred kadetinjami Calcit Volleyja je dolga in naporna sezona, saj bo večina igralk ob kadetskem državnem prvenstvu igrala še v 3. DOL za ženske, nekatere pa celo za drugo kamniško ekipo. V letošnji sezoni jih bo vodila Špela Lužovec, ki je še nedolgo tega navduševala v dresu druge kamniške ekipe, po hudi poškodbi pa je prenehala z aktivnim igranjem in se posvetila trenerskemu delu.

  »Priprave na sezono smo začele 21. avgusta, sredi septembra pa smo imele tudi krajše priprave v Slovenj Gradcu. Lahko rečem, da priprave potekajo gladko, dekleta so pridne in delavne na treningih. Ekipa, ki bo igrala v kadetski kategoriji, bo v večini, z nekaj izjemami, igrala tudi 3. člansko ligo. Pri obeh selekcijah je glavni cilj osebni napredek igralk in pridobivanje igralnih izkušenj, v kadetski selekciji pa je poleg tega tudi cilj priti v 1. ligo. Moje osebne želje so, da sezono izpeljemo brez poškodb ter da dekleta ostanejo visoko motivirane in željne napredka,« je slaba dva tedna pred začetkom kadetskega državnega prvenstva dejala Špela Lužovec.

  Kamniške kadetinje bodo svoj prvi turnir imele na Jesenicah, kjer bodo v kvalifikacijski skupini I najprej igrale s Portorožem, nato pa z domačo ekipo Mladi Jesenice I ali Krim I. V 3. DOL za ženske – zahod pa bodo njihove nasprotnice ob Portorožankah še odbojkarice Krima II in Krima III, Logatca, Aquawatt Žirovnice, Mladi Jesenice in Radovljice.

  Kadetinje Calcit Volleyja v sezoni 2023/24: Hana Gašperlin, Neja Železnik, Zarja Vister, Evelin Flis, Tajda Adrovič Flisar, Monika Sitar, Zara Premk, Dženana Hamidović, Ella Čataković, Vita Kotnik, Jovana Goljović, Zoja Somrak, Eva Albić, Hana Varcar, Allegra Vučurević.

  Tretja članska ekipa Calcit Volleyja v sezoni 2023/24: Hana Gašperlin, Lea Vidmar, Zarja Vister, Evelin Flis, Tajda Adrovič Flisar, Monika Sitar, Zara Premk, Dženana Hamidović, Ella Čataković, Ajda Hribar, Vita Kotnik, Jovana Goljović, Zoja Somrak, Katerina Đokić, Hana Varcar.